Visolie & Omega

Gemaakt op 28-6-2023

Omega-3 is een type essentieel vetzuur dat van cruciaal belang is voor het menselijk lichaam. Het wordt als "essentieel" beschouwd omdat ons lichaam het niet zelf kan produceren en we het moeten halen uit voeding of voedingssupplementen. Omega-3 bestaat uit drie belangrijke vetzuren: eicosapentaeenzuur (EPA), docosahexaeenzuur (DHA) en alfa-linoleenzuur (ALA).

Visolie als bron van omega-3:

Visolie is een van de meest voorkomende bronnen van omega-3-vetzuren, met name EPA en DHA. Het wordt gewonnen uit de weefsels van vette vis, zoals zalm, tonijn, makreel en haring. Visolie-supplementen zijn beschikbaar en kunnen een handige manier zijn om voldoende omega-3 binnen te krijgen, vooral voor mensen die geen vis eten of moeite hebben om voldoende omega-3 uit voeding te halen.

De voordelen van omega-3:

Omega-3-vetzuren spelen een essentiële rol bij verschillende aspecten van onze gezondheid. Ze zijn gunstig voor het hart, de hersenen, de ogen en het algehele welzijn. EPA en DHA, die voornamelijk in vis voorkomen, hebben aangetoond dat ze het risico op hart- en vaatziekten verminderen, de triglycerideniveaus verlagen en de bloeddruk reguleren. Bovendien zijn ze belangrijk voor de ontwikkeling en het functioneren van de hersenen, evenals voor het behoud van een gezond gezichtsvermogen. ALA, dat vooral in plantaardige bronnen te vinden is, heeft vergelijkbare voordelen, maar wordt minder efficiënt omgezet dan EPA en DHA in het lichaam.

Hoeveel omega-3 per dag?

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid omega-3 is afhankelijk van verschillende factoren, zoals leeftijd, geslacht en gezondheidstoestand. Over het algemeen wordt aanbevolen dat volwassenen minstens 250-500 milligram EPA en DHA per dag consumeren. Dit kan worden bereikt door twee porties vette vis per week te eten, waarbij elke portie ongeveer 100-200 milligram EPA en DHA bevat. Als alternatief kunnen visolie-supplementen worden ingenomen, waarbij de dosering afhangt van het specifieke product en de concentratie van omega-3.

Visolie en Omega 3 kopen bij Natuurlijkbesteld

Bij Natuurlijkbesteld vind je een ruim assortiment van de beste visolie & omega 3 supplementen. Wij bieden visolie omega 3,  (vegan) algenolie omega 3, krill olie omega 3 en plantaardige omega 3. Ook voor kinderen hebben wij omega 3 supplementen. Bestel eenvoudig online bij Natuurlijkbesteld, binnen 24 uur verzonden. Gratis bezorging vanaf €50.

Krillolie 100% puur (MSC) 60 st.
Vitalize Krillolie 100% Puur + MSC Keurmerk | Inhoud 60 capsulesEPA en DHA spelen een belangrijke rol in het bevorderen van een gezonde werking van het hart*. Bovendien worden deze omega-3 vetzuren in Vitalize Krillolie 100% Puur moeiteloos opgenomen door zowel het lichaam als de hersenen*. Dankzij de geavanceerde zuiveringstechnieken en het MSC-Keurmerk ben je verzekerd van een extra gezuiverd product van topkwaliteit.
Krillolie 100% puur (MSC) 180 st.
Vitalize Krillolie 100% Puur + MSC Keurmerk | Inhoud 180 capsules
EPA en DHA spelen een belangrijke rol in het bevorderen van een gezonde werking van het hart*. Bovendien worden deze omega-3 vetzuren in Vitalize Krillolie 100% Puur moeiteloos opgenomen door zowel het lichaam als de hersenen*. Dankzij de geavanceerde zuiveringstechnieken en het MSC-Keurmerk ben je verzekerd van een extra gezuiverd product van topkwaliteit.