Vitamine B

Vitamine B
Koop gemakkelijk en snel vitamine B bij Natuurlijkbesteld, zowel online als in de winkel. Vitamine B is essentieel voor je energieniveau en diverse lichaamsprocessen. Omdat je lichaam vitamine B niet zelf kan produceren, is het belangrijk om het via voeding binnen te krijgen.

Heeft je lichaam behoefte aan extra vitamine B? Ontdek dan de supplementen van Natuurlijkbesteld.

Vitamine B is een groep van acht verschillende B-vitaminen, die elk een specifieke functie hebben:

  • Vitamine B1 (thiamine): draagt bij aan de normale werking van het hart en het zenuwstelsel.
  • Vitamine B2 (riboflavine): ondersteunt de instandhouding van normale rode bloedcellen en het energiemetabolisme.
  • Vitamine B3 (niacine): bevordert een normale psychologische functie en vermindert vermoeidheid.
  • Vitamine B5 (pantotheenzuur): draagt bij aan normale mentale prestaties.
  • Vitamine B6 (pyridoxine): reguleert de hormonale activiteit en ondersteunt het immuunsysteem.
  • Biotine (vitamine B8): helpt bij het behoud van normaal haar en een gezonde huid.
  • Foliumzuur (vitamine B11): speelt een rol in weefselgroei tijdens de zwangerschap en het celdelingsproces.
  • Vitamine B12 (cobalamine): ondersteunt een normaal energiemetabolisme.

Bijna alle B-vitaminen, behalve vitamine B12, zijn in water oplosbaar, wat betekent dat ze niet door het lichaam kunnen worden opgeslagen. Het is dus belangrijk om regelmatig voedingsmiddelen te consumeren die deze vitaminen bevatten of eventueel voedingssupplementen te nemen.

Vitamine B Complex
Koop vitamine B-complex voor een volledige mix van alle 8 soorten vitamine B. Boost je natuurlijke energieniveau met onze vitamine B-complex-tabletten, die vetten, koolhydraten en eiwitten omzetten in energie. Afzonderlijke soorten vitamine B zijn ook beschikbaar.

Vitamine B1 (thiamine)
Ontdek de voordelen van vitamine B1 (thiamine). Deze vitamine, ook bekend als thiamine, ondersteunt een gezond hart en verbetert leerprestaties en -vermogen. Bovendien heeft het een positieve invloed op het zenuwstelsel. Net als andere vitamine B-soorten stimuleert het de natuurlijke energie in je lichaam. Voedingsbronnen van thiamine zijn onder andere vlees, groenten, noten, gist en graanproducten.

Vitamine B2 (riboflavine)
Ontdek de voordelen van vitamine B2 (riboflavine). Deze vitamine staat ook bekend als riboflavine en fungeert als een krachtige antioxidant die de gezondheid van de huid bevordert. Maar de voordelen van vitamine B2 gaan verder dan dat. Het ondersteunt ook een normaal gezichtsvermogen, helpt bij het verminderen van moeheid en vermoeidheid, en is gunstig voor het zenuwstelsel. Daarnaast draagt het bij aan het behoud van een gezond ijzergehalte in het bloed en bevordert het de gezondheid van de slijmvliezen. Voedingsbronnen van riboflavine zijn onder andere melk en melkproducten, vlees, groenten, fruit, brood en graanproducten. Door een gezond voedingspatroon te volgen volgens de Schijf van Vijf, kun je voldoende vitamine B2 binnenkrijgen.

Vitamine B3 (niacine, nicotinezuur, nicotinamide)
Ontdek de kracht van vitamine B3 (niacine, nicotinezuur, nicotinamide). Vitamine B3, ook wel bekend als niacine, kan zich voordoen als nicotinezuur of nicotinamide. Het is essentieel voor een normale energiestofwisseling en draagt bij aan het behoud van een gezonde huid en slijmvliezen. Als je last hebt van vermoeidheid en futloosheid, kan vitamine B3 helpen om je energieniveau te verhogen. Bovendien speelt niacine een belangrijke rol in het functioneren van zenuwen. Natuurlijke bronnen van vitamine B3 zijn onder andere vlees, vis, volkoren graanproducten, groenten en aardappelen.

Vitamine B5 (pantotheenzuur)
Ontdek de kracht van vitamine B5 (pantotheenzuur). Pantotheenzuur, ook wel bekend als vitamine B5, speelt een essentiële rol in de opbouw en afbraak van eiwitten en vetten in je lichaam. Het helpt bij het vrijmaken van energie uit voeding en vermindert vermoeidheid en futloosheid. Daarnaast biedt pantotheenzuur ondersteuning tijdens stressvolle periodes door bij te dragen aan een normale weerstand tegen stress. Voedingsmiddelen zoals vlees, eieren, volkorenproducten, peulvruchten, melk, melkproducten, groenten en fruit zijn allemaal goede bronnen van deze vitamine.

Vitamine B6 (pyridoxine)
Ontdek de veelzijdigheid van vitamine B6 (pyridoxine). Deze vitamine speelt diverse belangrijke rollen. Het draagt bij aan de productie van afweercellen en is betrokken bij de opbouw en afbraak van eiwitten en koolhydraten. Daarnaast ondersteunt het de activiteit van bepaalde hormonen in het lichaam en helpt het bij vermoeidheid en futloosheid. Pyridoxine is essentieel voor geheugen, gemoedstoestand en concentratievermogen, en het bevordert een normale werking van het zenuwstelsel. Je kunt vitamine B6 binnenkrijgen door voedingsmiddelen zoals vlees, eieren, vis, brood en graanproducten, aardappelen, peulvruchten, groenten, melk, melkproducten en kaas te consumeren.

Vitamine B8 (biotine)
Ontdek de schoonheidsvoordelen van vitamine B8 (biotine). Biotine, ook bekend als vitamine B8, staat bekend om zijn vele voordelen voor huid en haar. Het helpt bij het behoud van sterk en glanzend haar, bevordert een normale haargroei en ondersteunt de verzorging van de huid van binnenuit. Daarnaast draagt vitamine B8 bij aan een normale stofwisseling, een gezonde werking van slijmvliezen, het functioneren van het zenuwstelsel en je geestelijke veerkracht. Net als andere vormen van vitamine B, speelt het een rol bij het vrijmaken van energie uit voeding. Voedingsmiddelen zoals eieren, lever, melk, noten en pinda's zijn goede bronnen van vitamine B8.

Vitamine B11 (foliumzuur)
Ontdek de kracht van vitamine B11 (foliumzuur). Foliumzuur staat ook wel bekend als de "zwangerschapsvitamine". Het is aanbevolen voor zwangere vrouwen om dagelijks 400 microgram extra foliumzuur in te nemen gedurende minstens 1 maand en maximaal 3 maanden na conceptie. Dit verhoogt de folaatstatus, wat belangrijk is voor de ontwikkeling van de foetus en helpt het risico op een open ruggetje te verminderen. Wil je meer informatie over de werking van vitamine B11? Lees dan ons adviesartikel over foliumzuur. Hierin wordt uitgelegd welke voedingsmiddelen foliumzuur bevatten, wanneer er een tekort kan optreden en of er risico's zijn bij overmatige inname van foliumzuur.

Vitamine B12 (cobalamine)
Ontdek de voordelen van vitamine B12 (cobalamine). Vitamine B12 speelt een essentiële rol bij de vorming van rode bloedcellen, die verantwoordelijk zijn voor het transport van zuurstof in het bloed. Het ondersteunt ook een normale werking van het zenuwstelsel, het immuunsysteem en het celdelingsproces. Bij gevoelens van vermoeidheid en uitputting draagt B12 bij aan extra energie. Bovendien heeft het een positief effect op de gemoedstoestand, het geheugen en het concentratievermogen. Voedingsmiddelen zoals melk, melkproducten, vlees, vleeswaren, vis en eieren zijn bronnen van vitamine B12. Als je een veganistisch dieet volgt, kan het nodig zijn om extra cobalamine te supplementeren. Wil je weten hoeveel vitamine B12 je dagelijks nodig hebt? Lees dan ons adviesartikel over vitamine B12.

Vitamine B3 Niacinamide | 90 tabletten
Orthica Niacinamide-250
Krachtige dosering vitamine B3
Vitamine B3 helpt energie vrij te maken uit je voeding, en wel uit vet, koolhydraten en eiwitten. Vitamine B3 heeft een positieve invloed op het zenuwstelsel.

Ondersteunt het energieniveau
Goed voor het zenuwstelsel
Voedt de huid van binnenuit
Goed voor de slijmvliezen
Vitamine B12 1000 SR | 90 tabletten
Orthica B12-1000 SR
Krachtige dosering vitamine B12
B12- 1000 SR bevat een krachtige dosering vitamine B12 (1000 mcg) in de stabiele vorm, en kan een optie zijn als aanvulling op de voeding. De makkelijk in te nemen tabletten zijn gegarandeerd vrij van dierlijke ingrediënten.

Helpt het immuunsysteem
Voor de vorming van rode bloedcellen
Van belang voor het zenuwstelsel
Helpt energie vrijmaken uit voeding

B12 Zuigtabletten | 90 tabletten
Orthica Vitamine B12 zuigtabletten
Krachtige dosering vitamine B12 als aanvulling op voeding
Krachtige dosering vitamine B12 in een, met de natuurlijke zoetstof xylitol, gezoet zuigtablet. Makkelijk in gebruik, juist als je niet zo makkelijk iets inslikt. Gegarandeerd zonder dierlijke ingrediënten.

Lekkere zuigtablet gezoet met natuurlijke zoetstof (mannitol)
Helpt het immuunsysteem
Goed voor het zenuwstelsel
Helpt energie vrijmaken uit voeding
Puro Biotine 5.000 mcg | 60 capsules
Biotine van Puro ook wel vitamine B8 genoemd, is een hele mooie vorm van biotine. Puro biotine bevat geen vulstoffen de capsule bevat alleen de werkzame stoffen. Ontworpen om de conditie van de huid, haar en nagels te ondersteunen. Biotine helpt ook om energie uit voeding vrij te maken en speelt een rol bij de vetstofwisseling.
Vitamine B12 1000mcg
Vitamine B12 (Cobalamine) is belangrijk voor het zenuwstelsel. Vegetariërs en veganisten kunnen een aanvulling vitamine B12 gebruiken indien dit in onvoldoende mate in hun voedingspatroon aanwezig is.