Omega 3

Geschreven op 28-6-2023

Omega-3 supplementen zijn voedingssupplementen die worden ingenomen om de inname van omega-3 vetzuren te verhogen. Omega-3 vetzuren behoren tot de categorie van essentiële vetzuren, wat betekent dat ons lichaam ze niet zelf kan aanmaken en ze via voeding moeten worden verkregen. Deze supplementen zijn een populaire keuze geworden voor mensen die hun omega-3 vetzuurniveaus willen aanvullen of hun inname van vis willen verhogen.

Wat zijn Omega 3 Vetzuren?

Omega-3 vetzuren zijn een groep meervoudig onverzadigde vetzuren die in bepaalde voedingsmiddelen voorkomen, zoals vette vis, noten en zaden. De drie belangrijkste soorten omega-3 vetzuren zijn alfa-linoleenzuur (ALA), eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). ALA wordt voornamelijk aangetroffen in plantaardige bronnen, terwijl EPA en DHA voornamelijk in visolie voorkomen.

Wat is Visolie?

Visolie, zoals de naam al aangeeft, wordt gewonnen uit de weefsels van vette vissoorten, zoals zalm, tonijn en makreel. Het is een rijke bron van EPA en DHA, de twee omega-3 vetzuren die als de meest waardevolle worden beschouwd voor onze gezondheid. Visolie kan worden gebruikt als een bron van omega-3 vetzuren voor mensen die geen vis eten of die hun inname van deze voedingsstoffen willen verhogen.

Wat doet Omega 3?

Omega-3 vetzuren spelen een belangrijke rol in het lichaam en hebben verschillende gezondheidsvoordelen. Ze dragen bij aan de normale werking van het hart doordat ze de triglycerideniveaus helpen verlagen, de bloeddruk reguleren en ontstekingen verminderen. Bovendien spelen ze een rol bij de ontwikkeling en het behoud van een gezond zenuwstelsel en een gezonde hersenfunctie, vooral het DHA-vetzuur. Daarnaast kunnen omega-3 vetzuren de symptomen van ontstekingsziekten zoals artritis verlichten en de gezondheid van de ogen ondersteunen.

Hoeveel Omega 3 per dag?

De dagelijkse aanbevolen inname van omega-3 vetzuren varieert afhankelijk van de bron en de individuele behoeften. Over het algemeen wordt geadviseerd om minimaal 250-500 milligram EPA en DHA per dag binnen te krijgen. Dit kan worden bereikt door het eten van vette vis zoals zalm, haring of forel, maar voor degenen die geen vis eten of moeite hebben om voldoende omega-3 uit voeding te halen, kunnen supplementen een handige en effectieve optie zijn.

Omega 3 Kopen

Bij NatuurlijkBesteld hebben we een ruim assortiment aan hoogwaardige omega-3 supplementen om aan jouw voedingsbehoeften te voldoen. Of je nu een veganist bent op zoek naar een plantaardig omega-3 supplement op basis van algenolie, of liever kiest voor de traditionele visoliecapsules, we hebben verschillende opties beschikbaar. Onze supplementen zijn gemakkelijk in te nemen en bieden een handige manier om je dagelijkse inname van omega-3 vetzuren aan te vullen. Bestel vandaag nog jouw omega-3 supplementen bij NatuurlijkBesteld en neem de eerste stap naar een gezonde en evenwichtige levensstijl.