Omega 3-6

Geschreven op 28-6-2023

Omega 3-6 supplementen zijn voedingssupplementen die bedoeld zijn om de inname van essentiële vetzuren te verhogen. Deze vetzuren, zoals omega-3 en omega-6, spelen een cruciale rol in het functioneren van het menselijk lichaam, maar kunnen niet door het lichaam zelf worden aangemaakt. Daarom is het belangrijk om ze via voeding of supplementen binnen te krijgen.

Wat is Omega 3?
Omega-3 vetzuren, zoals EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur), worden vaak aangetroffen in vette vis zoals zalm, makreel en sardines. Ze staan bekend om hun ontstekingsremmende eigenschappen en hun gunstige effecten op de gezondheid van het hart en de hersenen. Omega-3 vetzuren kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen, het verlagen van het risico op hartziekten, het ondersteunen van een gezonde hersenfunctie en het verbeteren van de stemming.

Wat is omega 6?
Omega-6 vetzuren, zoals linolzuur, zijn daarentegen over het algemeen ruim aanwezig in onze voeding, vooral in plantaardige oliën, noten en zaden. Hoewel ze ook essentieel zijn voor ons lichaam, is een onevenwichtige verhouding tussen omega-3 en omega-6 vetzuren in de moderne westerse voeding een zorg. Een teveel aan omega-6 vetzuren kan ontstekingsbevorderend werken, terwijl een goede balans tussen omega-3 en omega-6 juist ontstekingen kan helpen verminderen.

Omega 3-6 Kopen
Omega 3-6 supplementen zijn ontwikkeld om de inname van omega-3 vetzuren te verhogen en de balans tussen omega-3 en omega-6 te verbeteren. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals capsules, vloeistoffen of softgels, en bevatten geconcentreerde hoeveelheden omega-3 vetzuren, vaak afkomstig van visolie of algen. Sommige supplementen bevatten ook omega-6 vetzuren, zoals gamma-linoleenzuur (GLA), afkomstig van teunisbloem- of bernagieolie.