Krill olie

Geschreven op 28-3-2023

Krillolie is een populair supplement dat wordt gewonnen uit krill, kleine garnaalachtige schaaldieren die voornamelijk in de Antarctische wateren voorkomen. Het staat bekend om zijn rijke bron van omega-3 vetzuren, waaronder EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur), evenals astaxanthine, een krachtige antioxidant.

Wat doet krillolie precies?

Krillolie biedt verschillende voordelen voor de gezondheid. Ten eerste is het een uitstekende bron van omega-3 vetzuren, die essentieel zijn voor het ondersteunen van een gezond hart- en vaatstelsel. EPA en DHA spelen een belangrijke rol bij het reguleren van de bloeddruk, het verminderen van ontstekingen en het bevorderen van een gezonde cholesterolbalans.

Bovendien kan krillolie ook gunstig zijn voor de hersengezondheid. DHA is een belangrijk structureel component van de hersenen en kan helpen bij het bevorderen van een gezonde cognitieve functie, het verbeteren van het geheugen en het ondersteunen van de algehele hersenontwikkeling.

Astaxanthinegehalte in krillolie

Een ander interessant aspect van krillolie is het astaxanthinegehalte. Astaxanthine is een krachtige antioxidant die helpt bij het neutraliseren van vrije radicalen in het lichaam, waardoor het een beschermende rol speelt tegen schadelijke oxidatieve stress. Het kan ook helpen bij het verminderen van ontstekingen en het ondersteunen van een gezonde huid.

Krillolie Kopen

Krillolie supplementen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder capsules en vloeibare oliën. Ze worden vaak gebruikt als aanvulling op het dagelijkse dieet om de inname van omega-3 vetzuren en astaxanthine te verhogen. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen, zoals aangegeven op het supplementenlabel, en bij twijfel een gezondheidsprofessional te raadplegen.

Krillolie 100% puur (MSC) 60 st.
Vitalize Krillolie 100% Puur + MSC Keurmerk | Inhoud 60 capsulesEPA en DHA spelen een belangrijke rol in het bevorderen van een gezonde werking van het hart*. Bovendien worden deze omega-3 vetzuren in Vitalize Krillolie 100% Puur moeiteloos opgenomen door zowel het lichaam als de hersenen*. Dankzij de geavanceerde zuiveringstechnieken en het MSC-Keurmerk ben je verzekerd van een extra gezuiverd product van topkwaliteit.
Krillolie 100% puur (MSC) 180 st.
Vitalize Krillolie 100% Puur + MSC Keurmerk | Inhoud 180 capsules
EPA en DHA spelen een belangrijke rol in het bevorderen van een gezonde werking van het hart*. Bovendien worden deze omega-3 vetzuren in Vitalize Krillolie 100% Puur moeiteloos opgenomen door zowel het lichaam als de hersenen*. Dankzij de geavanceerde zuiveringstechnieken en het MSC-Keurmerk ben je verzekerd van een extra gezuiverd product van topkwaliteit.