Vitamine B2

Ontdek de voordelen van vitamine B2 voor een gezond lichaam. Deze essentiële voedingsstof ondersteunt de normale werking van het zenuwstelsel en vermindert vermoeidheid. Leer meer over de rol en voordelen van vitamine B2.

Wat is Vitamine B2?
Vitamine B2, ook wel riboflavine genoemd, is een essentiële in wateroplosbare vitamine uit het B-complex. Het komt voor in vochtige voedingsmiddelen zoals vlees en zuivelproducten. Omdat het wateroplosbaar is, kan vitamine B2 direct in het bloed worden opgenomen en eventueel overschot wordt via de urine uitgescheiden. Aangezien het niet in het lichaam wordt opgeslagen en niet door het lichaam zelf wordt aangemaakt, is het belangrijk om voldoende vitamine B2 via de voeding binnen te krijgen.

Wat doet Vitamine B2?
Vitamine B2, of riboflavine, heeft verschillende belangrijke functies in het lichaam:

 • Het werkt als een antioxidant en beschermt cellen tegen oxidatieve schade veroorzaakt door externe factoren zoals uv-straling en luchtvervuiling.
 • Het draagt bij aan het behoud van normale rode bloedcellen.
 • Vitamine B2 ondersteunt de energieproductie in het lichaam.
 • Het helpt vermoeidheid en moeheid te verminderen.
 • Het is gunstig voor het gezichtsvermogen, vergelijkbaar met vitamine A.
 • Vitamine B2 speelt een rol bij de verzorging en het herstel van de huid van binnenuit.
 • Het bevordert de opname van ijzer uit de lichaamsvoorraden.
 • Het is belangrijk voor gezonde slijmvliezen.
 • Vitamine B2 draagt bij aan de normale werking van het zenuwstelsel.

Om voldoende vitamine B2 binnen te krijgen, is een gezonde, gevarieerde voeding belangrijk.

Waar zit vitamine B2 in?
Vitamine B2, of riboflavine, is te vinden in verschillende voedingsmiddelen. Naast melk en melkproducten, zijn hier enkele andere bronnen van vitamine B2:

 • Vlees en vleeswaren
 • Groenten
 • Fruit
 • Eieren
 • Brood
 • Lijnzaad
 • Graanproducten

Als u geen melk of zuivelproducten consumeert, kunt u soms riboflavine vinden in plantaardige dranken zoals sojadrink, waar het aan toegevoegd kan zijn. Als u zich zorgen maakt over uw inname van vitamine B2, kunt u ook overwegen om dit soort sojadrank te gebruiken als alternatief.

Hoe kan ik vitamine b2 aanvullen?
Om vitamine B2 aan te vullen, is het het beste om te kiezen voor voeding die rijk is aan riboflavine. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine B2 is gemiddeld 1,6 mg. U kunt bijvoorbeeld deze hoeveelheid vitamine B2 binnenkrijgen door het consumeren van 4 bekers melk.

Als aanvulling op een gezond voedingspatroon kunt u ook overwegen om een vitamine B2-supplement te nemen, zoals degene die bovenaan deze pagina worden vermeld. Een multivitamine of een B-complex supplement met vitamine B2 is ook een optie. Het is echter belangrijk om te onthouden dat een supplement nooit een vervanging is voor een gezond en gevarieerd dieet.

Te veel vitamine B2
Er zijn geen negatieve gezondheidseffecten bekend van een teveel aan riboflavine (vitamine B2) inname. Er is geen specifieke bovengrens vastgesteld omdat overtollige riboflavine via de urine wordt uitgescheiden. Het is mogelijk dat uw urine een gele kleur krijgt bij een hoge dosis riboflavine. Over het algemeen wordt aangenomen dat inname tot 5 keer de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid veilig is. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor volwassenen is 1,6 mg.

Welke vitamine B2 supplementen zijn er?
Bij Natuurlijkbesteld.nl kunt u verschillende vitamine B2-supplementen online bestellen, waaronder:

NOW Vitamine b2 100mg: Een vegan vitamine B2-supplement dat extra energie geeft, vermoeidheid vermindert en de huid van binnenuit verzorgt.

Vitals Vitamine B2 25 mg Capsules: Deze capsules bevatten riboflavine-5'-fosfaat, de biologisch actieve vorm van vitamine B2. Het is een voedingssupplement met een hoge dosering en een zuivere vorm van riboflavine.

Vitamine B complex
Vitamine B2 is ook verkrijgbaar als onderdeel van vitamine B-complex supplementen, waarin meerdere B-vitaminen gecombineerd zijn. Een voorbeeld hiervan is AOV 241 Vitamine B-Complex Capsules. Dit supplement bevat alle B-vitaminen in één tablet. Het vitamine B-complex van AOV ondersteunt het energieniveau en draagt bij aan het verminderen van vermoeidheid (B1, B2, B3, B6). Daarnaast ondersteunt het ook het concentratievermogen en de leerprestaties (B1, foliumzuur, B6). Bovendien beschermt het ook gezonde lichaamscellen en de huid (B2).

Vitamine B2 online kopen
Vitamine B2 supplementen kunnen online worden gekocht bij Natuurlijkbesteld.nl. U kunt gemakkelijk en snel uw bestelling plaatsen op onze website. Als u meer informatie wilt over de producten of vragen heeft over de werkwijze, kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Ze zullen uw vragen beantwoorden en u voorzien van deskundig advies.

Bestellingen geplaatst op werkdagen vóór 18.00 uur worden binnen 24 uur verzonden. Voor bestellingen boven de 50 euro is de verzending gratis.

De prijzen van vitamine B2 supplementen kunt u vinden op de website, waar u ook kunt zien of er eventuele aanbiedingen beschikbaar zijn. Het assortiment omvat diverse capsules en tabletten met vitamine B2.