Supplementen

Geschreven op 28-6-2023

Wat zijn Supplementen?
Supplementen zijn producten in de vorm van tabletten, capsules, poeder of vloeibare vorm die zijn bedoeld als aanvulling op de dagelijkse voeding. Ze bevatten vitamines, mineralen of andere voedingstoffen, die kunt u in losse vorm, in combinatie of in een Multi vitaminepil verkrijgen.
Deze vitamines, mineralen of andere voedingsstoffen hebben dezelfde werking als de vitamines en mineralen die van nature in eten en drinken zitten. De voedingstoffen in pillen worden wel gemakkelijker opgenomen.


Waarom hebben we supplementen nodig?
Supplementen zorgen er voor dat we de gewenste voedingstoffen voor je eigen lichaam eenvoudig binnen krijgen, om te functioneren en gezond te blijven. Er worden steeds meer vitamines, mineralen en andere supplementen gebruikt door mensen om hun gezondheid te ondersteunen. Zo kunnen we door supplementen de gewenste aanvulling op onze voeding bereiken, als u bijv. weet dat u een te kort heeft aan een bepaalde voedingstof kunt u dat naar u eigen wens aanvullen. Zo gebruiken Nederlanders al eeuwen lang supplementen om gezond te blijven. Welke supplementen we precies nodig hebben verschilt per persoon. Dat hangt af van allerlei individuele omstandigheden die met leefstijl te maken hebben.


Welke supplementen heb ik nodig?
Veel mensen eten gezond en gevarieerd en krijgen daarmee al genoeg vitaminen, mineralen, eiwitten en vetten binnen. Dan heb je vaak geen supplementen nodig, maar soms kunnen ze wel een goede aanvulling zijn. Bijv. beter te slapen, sneller te herstellen na het sporten of om lekkerder in je vel te zitten. Hier volgen een paar supplementen voor je gezondheid, Nederland zit vrij hoog op het noordelijk halfrond, waardoor de uv-kracht meestal te laag is om te zorgen voor de aanmaak van vitamine d te zorgen. Wanneer uv-licht onze huid bereikt kan ons lichaam vitamine d zelf aanmaken. Ook zit vitamine d in vette vis, eieren en roomboter. Bij een tekort kunt u gebruik maken van vitamine d supplementen.
Mensen die weinig of geen vis eten om wat voor reden dan ook, krijgen vaak een tekort aan omega 3 vetzuren binnen. Deze vetzuren helpen en hebben positieve effecten op bepaalde werkzaamheden in het lichaam. Bij een te kort kan omega 3 supplementen een uitkomst bieden.
Magnesium heeft invloed op de aanmaak van hormonen, botopbouw, spierontwikkeling en de werking van de spieren en het zenuwstelsel. Magnesium haal je uit voeding als graanproducten, melk, groene groenten, peulvruchten, bananen en noten. Bij een tekort kun je magnesiumsupplementen gebruiken.

Co-Enzyme Q-10 120mg / 30 caps - Solgar
Solgar Co-Enzyme Q-10 120 mg is een hoogwaardig voedingssupplement dat ontworpen is om de energieproductie in het lichaam te verbeteren. Dit product is samengesteld met behulp van de nieuwste wetenschappelijke inzichten en bevat de hoogste kwaliteit Co-enzym Q-10, wat zorgt voor maximale opname door het lichaam.
Krillolie 100% puur (MSC) 60 st.
Vitalize Krillolie 100% Puur + MSC Keurmerk | Inhoud 60 capsulesEPA en DHA spelen een belangrijke rol in het bevorderen van een gezonde werking van het hart*. Bovendien worden deze omega-3 vetzuren in Vitalize Krillolie 100% Puur moeiteloos opgenomen door zowel het lichaam als de hersenen*. Dankzij de geavanceerde zuiveringstechnieken en het MSC-Keurmerk ben je verzekerd van een extra gezuiverd product van topkwaliteit.