Ashwagandha

Ashwagandha, ook bekend als Withania somnifera, is een kruid dat vaak wordt gebruikt in de traditionele Ayurvedische geneeskunde. Het staat bekend om zijn adaptogene eigenschappen. Kruid: het helpt lichaam en geest aan te passen aan veranderingen in de omgeving.

Wat is Ashwagandha?

Ashwagandha, wetenschappelijk bekend als Withania somnifera, is een kruid dat afkomstig is uit India, het Midden-Oosten en delen van Afrika. Het woord "ashwagandha" is afgeleid van het Sanskriet en betekent "geur van een paard", wat verwijst naar zowel de geur van de wortel als naar de kracht die het kruid zou kunnen geven. De wortels en bladeren van de ashwagandhaplant worden traditioneel gebruikt voor hun mogelijke geneeskrachtige eigenschappen.

Hoe werkt Ashwagandha?

Ashwagandha is een kruid dat behoort tot de groep adaptogenen, planten die het vermogen van ons lichaam om zich aan te passen aan veranderende omstandigheden vergroten. In simpele woorden, deze planten helpen ons beter om te gaan met stress en zorgen ervoor dat ons lichaam in balans blijft.

Helpt Ashwagandha bij stress?

Vanwege strikte regels binnen de EU kunnen we alleen de claims vermelden die zijn goedgekeurd en in het EU Register staan. Er is nog niet genoeg wetenschappelijk bewijs om te zeggen dat ashwagandha direct helpt bij stress. Maar het is wel erkend dat ashwagandha een ontspannend effect heeft en kan bijdragen aan emotioneel evenwicht (EFSA-ID 2183).

Zijn er bijwerkingen van Ashwagandha?

Over het algemeen worden ashwagandha supplementen goed verdragen, vooral wanneer ze voor een korte periode (weken tot enkele maanden) en in normale hoeveelheden worden ingenomen. Er kunnen echter milde tot matige bijwerkingen optreden, zoals hoofdpijn, slaperigheid en maagklachten. Sommige onderzoeken suggereren ook dat ashwagandha de testosteronspiegel kan verhogen.

Dosering van Ashwagandha

Een gebruikelijke dosis ashwagandha-extract is tussen de 300-600 mg per dag. Het is veilig om tijdelijk een dosis tot 1200 mg per dag in te nemen. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering van de fabrikant niet te overschrijden. Als je zwanger bent, medicijnen gebruikt of vragen hebt, is het verstandig om advies in te winnen bij je zorgverlener, arts of apotheker.

Ashwagandha kopen

Wij weten hoe belangrijk het is om weloverwogen keuzes te maken als het gaat om je gezondheid en welzijn. Als je overweegt om ashwagandha aan te schaffen, ben je op de juiste plek. 

Bij Natuurlijk Besteld hebben we een zorgvuldig samengestelde selectie van hoogwaardige ashwagandha-producten die aan onze strenge kwaliteitsnormen voldoen. We zijn er trots op om een bron van informatie en ondersteuning te zijn terwijl je de kracht van ashwagandha verkent. Je gezondheid is belangrijk, en we staan klaar om je te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze.

Ashwagandha Extract 300 mg KSM-66 | 60 vegicaps
Vitortho Ashwaganda extract 300mg KSM-66

Bijzonder extract (KSM-66®) met een hoge concentratie (minimaal 5%) withanolides
Werkt ontspannend en is gunstig voor een goede geestelijke balans* (EFSA-ID 2183)
Antioxidant* (EFSA-ID 4507)


(*: gezondheidsclaims in afwachting van Europese toekenning)
Ashwagandha 300 mg KSM-66 | 60 vegicaps
Proviform Ashwagandha 300 mg KSM-66

Ashwagandha extract uit de wortel van biologisch geteelde ashwagandha
Bevat de hoogste concentratie Ashwagandha en heeft de grootste bio-beschikbaarheid
100% natuurlijke hulpstoffen
Geschikt voor vegetariërs (niet voor veganisten)
Ashwagandha Organic poeder | 250 gram
Hanoju 100% Biologische Ashwagandha poeder
Hanoju Biologische Ashwagandha Poeder is een natuurlijk voedingssupplement dat ontworpen is om welzijn te bevorderen. Dit poeder is afkomstig van hoogwaardige Ashwagandha planten, geteeld volgens biologische normen.