calcium 400&d3 uit rode alg vi
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Calcium 400 & D3 uit rode alg

  • Natuurlijk calcium uit rode alg (Aquamin TG®)
  • Uitsluitend duurzaam gewonnen
  • Combinatie met vitamine D3 (5 mcg) voor opname
€ 24,90 (incl. btw) € 22,84 (excl. BTW)
Inclusief belasting

Waarom Natuurlijkbesteld.nl?

  • Veilig betalen met IDeal of Bancontact
  • Levertijd 1 - 3 werkdagen
  • Gratis verzending v/a €50 in NL & BE
  • Bezorging thuis of gratis ophalen in winkel

Heeft u vragen? Onze medewerkers helpen u graag, contact op te nemen.

Calcium 400 & D3 uit Rode Alg
Mineraal met kruidenpreparaat

Calcium, ook wel kalk genoemd, is het meest voorkomende mineraal in ons lichaam.

Hogere behoefte voor kinderen en zwangeren 
Dagelijks heeft het lichaam ongeveer 450 - 1200 mg calcium nodig afhankelijk van leeftijd en geslacht. In periodes van groei, zoals de kindertijd of zwangerschap, is meer calcium nodig dan normaal gesproken. Calcium krijg je binnen door het eten van peulvruchten, groente zoals sperziebonen, spinazie en sojabonen, noten en diverse zuivelproducten zoals melk, kaas en yoghurt. 

Natuurlijk calcium uit rode alg (Aquamin TG®)
In calciumtabletten is calcium carbonaat een veelvoorkomende vorm. Dit is een goedkope calciumbron die je lichaam slecht opneemt. Wij vinden het belangrijk dat de calcium terecht komt op de plekken waar het nodig is. Onze Calcium 400 & D3 is daarom gemaakt op basis van Aquamin®. Dit is een ingrediënt (allergeen- en GMO-vrij) van een al 24 jaar gerenommeerde ontwikkelaar, genaamd Marigot Ltd, waar ze algen verkrijgen op een uitsluitend duurzame manier.

Dit doen ze door middel van GPS-techniek waarmee men kan zien welk gedeelte geoogst kan worden. Levende rode algen kunnen hierdoor gespaard worden en mineralen blijven opnemen. Deze organisatie onderbouwt de werkzaamheid van nutriënten aan de hand van wetenschap en ontwikkeld uitsluitend op duurzame wijze.

Uitsluitend duurzaam gewonnen
Aquamin® maakt men uit natuurlijk, mineraalrijk en kalkhoudende zeealgen (Lithothamnion sp.). Deze algsoort is te vinden in de zeebodem van de Noord-Atlantische Oceaan, waar de wateren mineraalrijk, kraakhelder en vrij van vervuiling zijn. Aquamin® bevat naast uitermate goed opneembaar calcium ook magnesium en andere essentiële sporenmineralen.

Combinatie met D3 voor betere opname
Vitamine D3 zorgt voor een optimale werking van calcium. Deze zonnevitamine krijg je voor een heel klein deel via je voeding binnen, grotendeels maakt je lichaam dit aan via de huid.

Calcium en vitamine D voor alle leeftijden
De algemene dagelijkse hoeveelheid (ADH) verschilt bij kinderen per leeftijd, bij volwassenen per leeftijd en geslacht. Waar ouderen extra calcium nodig hebben, hebben kinderen dit ook.

Gezondheidsraad adviseert 10 mcg vitamine D voor kinderen
Kinderen van 4 t/m 8 jaar hebben een calciumbehoefte van ongeveer 700 mg per dag. Jongens vanaf 9 jaar zitten hier al een stuk boven met 1200 mg, meisjes van 9 jaar zitten hier 100 mg onder met 1100 mg per dag. Daarnaast geeft de Gezondheidsraad aan dat kinderen vanaf hun geboorte baat hebben bij een dagelijkse inname vitamine D van 10 mcg.

Innamegemak door kauwtablet met handige breekstreep
Onze calcium tabletten zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar tot en met senioren op leeftijd. Waar een volwassene vaak gemakkelijk de hele tablet kapot kauwt, kan dit voor een kind soms net te groot zijn. Met de breekstrepen breek je het ronde tablet gemakkelijk in vier stukjes waardoor ook jonge kinderen Calcium 400 uitstekend kunnen gebruiken. Door het natuurlijke aroma op basis van sinaasappel is het calciumtablet bovendien een feestje voor de smaakpapillen.

Claims
- Calcium en vitamine D dragen bij aan een normale groei en ontwikkeling van de botten van kinderen
- Calcium en vitamine D ondersteunen de groei en ontwikkeling van botten van kinderen
- Calcium en vitamine D zijn nodig voor de normale groei en ontwikkeling van de botten van kinderen
- Calcium en vitamine D zijn van belang voor de opbouw van sterke botten van kinderen
- Calcium en vitamine D zijn van belang voor de opbouw/ontwikkeling van het skelet van kinderen
- Calcium en vitamine D, goed voor het skelet van kinderen
- Calcium en vitamine D spelen een rol bij de botaanmaak van kinderen
- Calcium en vitamine D zijn van belang voor de samenstelling van de botten bij de groei en ontwikkeling van kinderen

Samenstelling per dosering (1 kauwtablet)RI*
Rode alg (Aquamin®: o.a. rijk aan calcium, magnesium en silicium) 1250 mg **
Calcium 400 mg **
Vitamine D3 (cholecalciferol) 5 mcg **
* Referentie-Inname
** Geen RI vastgesteld
   

Ingrediënten
Lithothamnion calcareum (Rode Alg), dextrose, xylitol (zoetstof), natuurlijke sinaasappelaroma (smaakstof), stearinezuur (anti-klontermiddel), bamboe extract (Bambusa bambos), citroenzuur (smaakstof), Vitamine D3 (cholecalciferol), steviolglycosiden (natuurlijke zoetstof).

Gebruik
Neem 1 tot 3 tabletten per dag.  
Niet geschikt voor kinderen tot en met 3 jaar. 
Overmatig gebruik kan een laxerend effect hebben.

Fabrikant
Vitakruid BV
Jacobus Spijkerdreef 430
2132 PZ Hoofddorp

Dit product is een voedingssupplement.

Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.

Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.

 

963010
Nieuw product
8717438691923
Merk
Vitakruid
Inhoud
90kt

Bezorg informatie

Wat is onze levertijd?

Wij hebben een levertijd van 1 - 3 werkdagen. We zullen u op de hoogte stellen wanneer uw bestelling verzonden is, via een bevestigingsmail.

Kan ik mijn bestelling volgen?

Ja wanneer u een bestelling hebt geplaatst krijgt u een email zodra die verzonden is. Hier vindt u de status en de track-and- trace code die u kunt invullen bij de verzendpartner.

Hoeveel kost de verzending?

Bestelling onder €50: Verzendkosten €6,05 in NL & BE

Bestelling van €50 of meer: Altijd GRATIS in NL & BE

Hoe verzenden jullie mijn bestelling?

Wij versturen alle bestellingen via PostNL of DHL.

Hoe werkt het retourbeleid?

U kunt binnen 14 dagen na ontvangst van uw bestelling een retourzending doorgeven. Dit doet u door een e-mail te sturen naar klantenservice@natuurlijkbesteld.nl. Wij zullen de retourinformatie geven. De producten mogen niet geopend of gebruikt worden om ze terug te kunnen nemen. Voor meer informatie kunt u onze algemene voorwaarden bekijken.

Vitakruid

Vitakruid, begonnen als een bescheiden familiebedrijf, heeft zich ontpopt tot een leidende naam in de supplementenindustrie. Met een focus op innovatie en kwaliteit, biedt Vitakruid een uitgebreid assortiment van meer dan tachtig verschillende voedingssupplementen. Deze producten zijn ontwikkeld op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten en streven naar een optimale biologische beschikbaarheid, waarbij natuurlijke ingrediënten de voorkeur krijgen.

Vitakruid

Gezondheid en Duurzaamheid Voorop

Het aanbod van Vitakruid is gericht op het ondersteunen van diverse gezondheidsdoelen, zoals stressverlichting, immuunondersteuning, en energieverbetering. Dit illustreert de missie van Vitakruid om bij te dragen aan de gezondheid en welzijn van mensen, terwijl tegelijkertijd gestreefd wordt naar duurzaamheid. Waar mogelijk zijn de producten veganistisch, wat de toewijding van Vitakruid aan zowel menselijke gezondheid als milieubewustzijn benadrukt.