Aminozuren

Aminozuren vormen de bouwstenen van eiwitten en spelen een essentiële rol in talloze biologische processen in ons lichaam. Er zijn in totaal 20 verschillende aminozuren die dienen als de basiscomponenten van eiwitten. Deze aminozuren kunnen worden onderverdeeld in twee categorieën: essentiële en niet-essentiële aminozuren.

Essentiële aminozuren zijn die welke het lichaam niet zelf kan produceren en die we dus uit onze voeding moeten halen. Voedingsmiddelen zoals vlees, vis, zuivelproducten, eieren en sommige plantaardige bronnen bevatten deze essentiële aminozuren. Ze zijn van cruciaal belang voor de opbouw en het onderhoud van weefsels, spieren, enzymen en diverse andere structuren in het lichaam.

Niet-essentiële aminozuren kunnen daarentegen door het lichaam zelf worden aangemaakt, maar dat betekent niet dat ze minder belangrijk zijn. Ze dragen bij aan verschillende fysiologische functies, waaronder het handhaven van de juiste zuurgraad in het lichaam, het bevorderen van een gezond immuunsysteem en het ondersteunen van de stofwisseling.

De juiste balans en inname van aminozuren zijn van vitaal belang voor een optimale gezondheid. Ze spelen niet alleen een cruciale rol in de opbouw van eiwitten, maar hebben ook invloed op verschillende aspecten van ons welzijn, waaronder energieniveaus, cognitieve functies en het herstel van weefsels na inspanning. Het begrijpen en bewust zijn van de rol van aminozuren in ons dieet kan bijdragen aan een evenwichtige en gezonde levensstijl.

L-Tryptofaan 400mg (60 capsules)
Orthica L-Tryptofaan 400 mg

Aminozuur supplement van Hoogwaardige Kwaliteit
Vitamine B6 helpt energie vrij te maken uit de voeding
Vitamine B6 goed voor de gemoedstoestand
Geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar
Niet gebruiken bij zwangerschap of borstvoeding

Verpakking: 60 capsules
€ 29,95
Acetyl-L-Carnitine 500mg (90 vegan capsules)
Vitakruid Acetyl-L-Carnitine 500 mg
Direct beschikbaar voor het lichaam

Acetyl-L-Carnitine is essentieel door verschillende factoren
Best opneembare vorm van Carnitine
Hoge dosering van 500 mg per capsule
€ 34,90
-10%
Solgar L-Tyrosine 500 mg (50 plantaardige capsules)
Solgar L-Tyrosine 500 mg biedt een hoogwaardige bron van tyrosine in vrije vorm, wat essentieel is voor verschillende lichaamsfuncties. Deze formule is zorgvuldig samengesteld om optimale absorptie te bevorderen.
€ 18,86
€ 20,95
BCAA Poeder | 250 gram
Vitakruid BCAA Poeder
Met vitamine C

Bevat hoge doseringen l-leucine, l-isoleucine en l-valine (2:1:1)
Ideaal voor tijdens en na de training
Toevoeging van vitamine C voor betere opname
€ 34,90
L-Tryptofaan
L-tryptofaan 400 mg
€ 24,95
Taurine 500mg
Taurine 500mg - Aminozuur
€ 21,50
Taurine 500mg
Taurine is één van de minder bekende zwavelhoudende aminozuren, en kan in het lichaam worden gemaakt uit cysteïne, mits vitamine B6 aanwezig is.
€ 18,70
Orthica L-Tyrosine 500 mg (30 capsules)
Orthica L-Tyrosine-500
Orthica L-Tyrosine-500 is een hoogwaardig aminozuursupplement dat L-Tyrosine in vrije vorm biedt, het bevat 500 mg L-Tyrosine per capsule en is vrij van ongewenste toevoegingen zoals gist, sacharose en synthetische conserveermiddelen, kleur-, geur- en smaakstoffen, wat het een betrouwbare keuze maakt voor aanvulling op je dagelijkse gezondheidsroutine.
€ 17,95
NOW Taurine 500mg (100 vegicaps)
NOW Taurine 500mg is een voedingssupplement dat een pure bron van taurine biedt. Elke capsule in de dagelijkse dosering levert 500 mg taurine, wat een geconcentreerde en effectieve hoeveelheid is van dit aminozuur.
€ 14,95
L-Tyrosine 500 mg (60 capsules)
Lamberts L-Tyrosine 
Lamberts L-Tyrosine 500mg is een hoogwaardig aminozuurpreparaat dat speciaal is ontwikkeld om aan de behoeften van jouw lichaam te voldoen. Dit supplement wordt geleverd in de vorm van een wit poeder, ingekapseld in heldere, harde capsules die gemakkelijk in te nemen zijn. Elke verpakking bevat 60 van deze capsules, zodat je langdurig kunt profiteren van de voordelen van L-Tyrosine.
€ 26,50
-10%
Bonusan BCAA 500 mg (120 capsules)
Bonusan BCAA 500 mg bestaat uit drie essentiële aminozuren. Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten. BCAA zijn essentiële aminozuren met een vertakte keten, vandaar de naam branched chain amino acids. De drie aminozuren waar het om gaat, zijn L-leucine, L-isoleucine en L-valine. Het is een populair supplement bij sporters.


Goede verhouding van de BCAA's (2:1:1)
Verhouding komt overeen met die in het lichaam
Ideaal voor sporters
Uitsluitend de natuurlijke, linksdraaiende vorm
€ 26,09
€ 28,99
L-Tyrosine 500 (vegan capsules)
Vitakruid L-Tyrosine
Vitakruid L-Tyrosine 500 is een hoogwaardig voedingssupplement dat 500 mg L-Tyrosine per capsule levert. L-Tyrosine is een semi-essentieel aminozuur dat een cruciale rol speelt in het lichaam, met name bij de productie van neurotransmitters. Dit product bevat de natuurlijke (linksdraaiende) vorm van L-Tyrosine, verkregen uit fermentatie, wat als de meest biologisch beschikbare vorm wordt beschouwd.
€ 16,90
-10%
Bonusan BCAA poeder (200 gram)
Bonusan BCAA poeder bestaat uit drie essentiële aminozuren met een vertakte keten: L-leucine, L-isoleucine en L-valine. Het poeder is flexibel te doseren. Dat maakt dit supplement ideaal bij een hogere BCAA-behoefte. Het is een populair supplement bij sporters.


Goede verhouding van BCAA's (2:1:1)
Verhouding komt overeen met die in de spieren
Uitsluitend de natuurlijke, linksdraaiende vorm
€ 44,99
€ 49,99
Taurine 500mg
Fittergy Taurine 500 mg
€ 24,99
L-Tyrosine Plus Wholefood
Sanopharm met L-Tyrosine en wholefood
Sanopharm L-Tyrosine plus wholefood is een hoogwaardig voedingssupplement dat speciaal is ontworpen om aan de behoeften van vegetariërs en veganisten te voldoen. Deze unieke formule combineert L-Tyrosine in de bio actieve vorm wat zorgt voor een betere opname, met biologische kelp en een WholeFood voedingscomplex, wat het een uitstekende keuze maakt voor diegenen die op zoek zijn naar een hypoallergeen en vegan-vriendelijk product.
€ 19,80
-10%
Bonusan L-Tyrosine 400mg (60 capsules)
Bonusan L-Tyrosine bevat L-Tyrosine wat behoort tot de semi-essentiële aminozuren. Het wordt in het lichaam gevormd uit fenylalanine, maar er zijn omstandigheden waarin het aanbod tekortschiet.

Uitsluitend de natuurlijke, linksdraaiende vorm van het aminozuur
€ 17,09
€ 18,99
-10%
Solgar Taurine 500 mg
Solgar Taurine 500 mg is een aminozuur.
€ 11,66
€ 12,95