Spirulina

Spirulina is een blauwgroene alg die bekend staat om zijn indrukwekkende voedingswaarde en gezondheidsvoordelen. Deze microscopisch kleine organismen gedijen goed in zoutwatermeren en vijvers en worden al eeuwenlang door verschillende culturen over de hele wereld geconsumeerd.

Wat spirulina zo bijzonder maakt, is het hoge gehalte aan voedingsstoffen. Het bevat een breed scala aan vitaminen, mineralen, eiwitten en antioxidanten. Deze voedingsstoffen dragen bij aan een gezonde werking van het immuunsysteem, verbeteren de energieniveaus en ondersteunen de algemene gezondheid.

Een opvallend kenmerk van spirulina is het hoge eiwitgehalte. Het bevat alle essentiële aminozuren, waardoor het een uitstekende bron van plantaardige eiwitten is. Dit maakt het aantrekkelijk voor vegetariërs en veganisten die moeite hebben om voldoende eiwitten uit andere bronnen te halen.

Naast voedingswaarde wordt spirulina ook vaak geprezen om zijn detoxificerende eigenschappen. Het helpt het lichaam te ontgiften en stimuleert de gezondheid van de lever. Bovendien wordt gesuggereerd dat spirulina kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en het verlagen van het cholesterolgehalte.

Spirulina is beschikbaar in verschillende vormen, waaronder poeder, tabletten en capsules. Het wordt vaak toegevoegd aan smoothies, sappen en supplementen. Hoewel het als voedingssupplement wordt gebruikt, is het altijd raadzaam om medisch advies in te winnen voordat je grote hoeveelheden spirulina aan je dieet toevoegt, vooral als je zwanger bent, borstvoeding geeft of bepaalde medische aandoeningen hebt.

-25%
Royal Green Spirulina Bio (60 tabletten)
Royal Green Spirulina 100% gecertificeerd biologische spirulina.
Spirulina is een klein spiraalvormig algje. Royal Green brengt deze in gecertificeerd biologische vorm, waarbij er totaal geen bestrijdingsmiddelen (pesticiden of herbiciden) gebruikt worden. Gecertificeerd Kosher en Halal. Royal Green Spirulina bevat meer dan 60 werkzame stoffen, waaronder vitamine B12, bèta-caroteen en eiwitten.
€ 12,71
€ 16,95
-20%
Spirulina poeder bio
Spirulina is een blauwgroene spiraalvormige zoutwater-alg.
€ 7,16
€ 8,95
-20%
Spirulina 500mg bio
Spirulina (Arthrospira platensis) is een blauw-groene spiraalvormige zoutwateralg.
€ 10,36
€ 12,95
Spirulina
Marcus Rohrer Spirulina
€ 17,95