Vitamine E

Vitamine E is een essentiële voedingsstof die bekend staat om zijn krachtige antioxidanteigenschappen. Deze vitamine, ook wel bekend als alfa-tocoferol, speelt een cruciale rol bij het beschermen van cellen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen. Vrije radicalen zijn onstabiele moleculen die kunnen bijdragen aan veroudering en verschillende ziekten, waaronder hart- en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker.

Een van de belangrijkste functies van vitamine E is het beschermen van cellulaire membranen en lipiden tegen oxidatieve stress. Het fungeert als een soort schild dat de cellen beschermt tegen schade door oxidatie, waardoor hun structurele integriteit behouden blijft.

Vitamine E is ook bekend om zijn rol in het ondersteunen van het immuunsysteem en het bevorderen van een gezonde huid. Het wordt vaak toegevoegd aan huidverzorgingsproducten vanwege zijn hydraterende eigenschappen en het vermogen om de huid te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine E omvatten noten, zaden, plantaardige oliën, bladgroenten en volle granen. Het is belangrijk om voldoende vitamine E binnen te krijgen via een uitgebalanceerd dieet, omdat een tekort kan leiden tot symptomen zoals spierzwakte en visusproblemen.

Hoewel vitamine E essentieel is voor een goede gezondheid, is het belangrijk om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet te overschrijden, omdat overmatige inname kan leiden tot negatieve gezondheidseffecten. Het handhaven van een evenwichtige voeding is de sleutel tot het verkrijgen van alle noodzakelijke voedingsstoffen voor een optimale gezondheid.

Vitamine E

Vitamine E complex
Vitamine E Complex draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade.
€ 15,95
NOW Vitamine E-400 gemengde tocoferolen (100 softgels)
NOW Vitamine E-400 met Gemengde Tocoferolen is een voedingssupplement dat een hoogwaardige bron van vitamine E biedt. Dit product onderscheidt zich door zijn unieke combinatie van 100% natuurlijke vitamine E in de vorm van D-alfa tocoferol, verrijkt met een mix van gemengde tocoferolen: D-bèta, D-delta en D-gamma tocoferolen. Deze samenstelling zorgt voor een breed spectrum aan tocoferolen.
€ 32,50
NOW Vitamine E-200 natuurlijk (100 softgels)
NOW Vitamine E-200 Gemengde Tocoferolen is een zorgvuldig samengesteld supplement dat 100% natuurlijke vitamine E levert in de vorm van D-alfa tocoferol, verrijkt met een spectrum aan gemengde tocoferolen: D-bèta, D-delta en D-gamma tocoferol. Dit unieke mengsel zorgt ervoor dat je lichaam een brede ondersteuning krijgt van antioxidanten, die bekend staan als vangers van vrije radicalen. Deze antioxidanten spelen een cruciale rol bij de bescherming van je cellen tegen oxidatieve schade, een belangrijk aspect van het onderhouden van een gezonde lichaamsfunctie.
€ 23,95
NOW Vitamine E-400 d-alfa tocoferyl (100 softgels)
NOW E-400 D-alfa tocoferyl supplement is een hoogwaardig vitaminepreparaat dat zorgvuldig is ontworpen om een krachtige antioxidant ondersteuning te bieden. Dit supplement bevat een dagelijkse dosis van 268 mg vitamine E (equivalent aan 400 IE), in de vorm van d-alfa tocoferyl acetaat afkomstig van soja. Vitamine E is bekend om zijn rol als een antioxidant die helpt bij de bescherming van cellen tegen de schade veroorzaakt door vrije radicalen. Dit proces van bescherming is essentieel voor het handhaven van een gezonde celstructuur en functie.
€ 28,95
-10%
Solgar Vitamine E Druppels Complex (59,2 ml)
Solgar Vitamine E Druppels Complex (vloeibaar) speelt een cruciale rol in het ondersteunen en handhaven van gezonde lichaamscellen. Door zijn vloeibare vorm wordt deze unieke vitamine E-formule snel en efficiënt door het lichaam opgenomen, vitamine e levert ook een bijdrage aan bescherming van cellen tegen oxidatieve schade. Het is bekend dat vitamine E een antioxidant is, en dankzij dit vloeibare complex kunnen de gunstige eigenschappen van vitamine E optimaal worden benut.
€ 19,76
€ 21,95