Vitamine K2 180 mcg
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Vitamine K2 180mcg

€ 29,95 (incl. btw) € 27,48 (excl. BTW)
Inclusief belasting

Waarom Natuurlijkbesteld.nl?

  • Veilig betalen met IDeal of Bancontact
  • Levertijd 1 - 3 werkdagen
  • Gratis verzending v/a €50 in NL & BE
  • Bezorging thuis of gratis ophalen in winkel

Heeft u vragen? Onze medewerkers helpen u graag, contact op te nemen.

Vitals Vitamine K2 180 mcg
Vitaminepreparaat

MK-7, de superieure vorm van vitamine K2 
Dit product bevat 180 mcg vitamine K2 in de vorm van menaquinon-7 (MK-7). Vitamine K2, ofwel menaquinon (afgekort MK), komt voor in diverse vormen waarvan de meest bekende MK-4, MK-7, MK-8 en MK-9 zijn. Het getal dat genoemd wordt achter ‘MK’ verwijst naar de lengte van de zijketen in het molecuul. Volgens de huidige wetenschappelijke stand van zaken is menaquinon-7 (MK-7) de meest effectieve vorm van vitamine K2. MK-7 wordt uitstekend opgenomen en blijft zeer lang in het lichaam aanwezig om werkzaam te kunnen zijn, dankzij de lange halfwaardetijd. Vandaar dat het mogelijk is om met MK-7 te kunnen volstaan met relatief lage doseringen voor een optimale werkzaamheid. 

Trans-vorm versus cis-vorm
MK-7 komt voor in twee vormen (isomeren), de natuurlijke trans-vorm en de synthetische cis-vorm†. Het lichaam kan alleen omgaan met de natuurlijke trans-vorm, zoals MK-7 ook in voeding voorkomt. De trans-vorm wordt door wetenschappers dan ook beschouwd als de enige biologisch actieve vorm van MK-7. De cis-vorm daarentegen komt niet voor in de natuur en is niet effectief, en zou mogelijk zelfs voor een onnodige belasting van het lichaam kunnen zorgen. Dit product van Vitals bevat voor meer dan 99,7% de natuurlijke trans-vorm.

Bronnen van vitamine K2 
MK-7 wordt aangemaakt door bepaalde bacteriën tijdens fermentatie en komt van nature vooral voor in natto, een Japans gerecht dat bestaat uit gefermenteerde soja. Natto heeft een sterke, karakteristieke smaak en is daarom niet zo populair in de westerse keuken. Andere menaquinonen, zoals MK-8 en MK-9, komen in kleinere hoeveelheden voor in met name kwark en harde kazen.

Werking van vitamine K
De meest bekende functie van vitamine K in het lichaam is het bijdragen aan de normale bloedstolling. Vitamine K activeert bepaalde vitamine K-afhankelijke bloedstollingsfactoren die ervoor zorgen dat de bloedstolling optimaal verloopt, dat wil zeggen niet te sterk en niet te zwak. De meest bekende functie van vitamine K in het lichaam is het bijdragen aan de normale bloedstolling. Vitamine K activeert bepaalde vitamine K-afhankelijke bloedstollingsfactoren die ervoor zorgen dat de bloedstolling optimaal verloopt, dat wil zeggen niet te sterk en niet te zwak. Maar het draagt ook bij aan de opname van calcium in de botten. Vitamine K is namelijk als co-enzym nodig voor het carboxyleren (activeren) van bepaalde Gla-eiwitten, waarbij glutaminezuur (Glu) omgezet wordt in γ-carboxyglutaminezuur (Gla). Carboxylatie is essentieel voor het overgrote deel van de functies van deze eiwitten. Belangrijke voorbeelden van Gla-eiwitten zijn osteocalcine1 en Matrix-Gla-proteïne (MGP)2. Een gezamenlijke eigenschap van deze gecarboxyleerde vitamine K-afhankelijke Gla-eiwitten is dat ze calcium aan zich binden.

1) Osteocalcine: (ook bekend als ‘bone-Gla-protein’) is een vitamine K-afhankelijk eiwit dat in bot- en tandweefsel wordt aangemaakt en de mineralisatie ervan reguleert.

2) Matrix-Gla-proteïne: een vitamine K-afhankelijk eiwit dat wordt aangemaakt in de meeste zachte weefsels, zoals de bloedvaten, kraakbeen, nieren, longen en milt, maar ook in botweefsel. MGP heeft (net als osteocalcine en andere Gla-eiwitten) een calciumbindende eigenschap.

- helpt bij de normale bloedstolling
- draagt bij aan de opname van calcium in de botten en helpt deze sterk te houden

Samenstelling per dagdosering van 1 capsule:   RI*
Vitamine K2 (menaquinon-7, K2Vital®Delta) 180 μg 240%
* RI = Referentie-inname    
K2VITAL® en het logo zijn geregistreerde handelsmerken van
Kappa Bioscience AS.
K2VITAL® DELTA is een micro-encapsulatietechnologie
waarvoor patent is aangevraagd en onder licentie van
Kappa Bioscience AS wordt gebruikt.
   

Ingrediënten
Rijstebloem (Oryza sativa), plantaardige capsule (pullulan uit gefermenteerd cassave-zetmeel), vitamine K2.

Gebruik
1 capsule per dag bij een (vetbevattende) maaltijd met water innemen of zoals geadviseerd.

Let op: De vitamine K in dit product maakt het niet geschikt bij gelijktijdig gebruik van coumarinederivaten (antistollingsmiddelen zoals acenocoumarol en fenprocoumon).

Bewaren
Droog, donker, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren.

Fabrikant/distributeur
Vitals Voedingssupplementen
Pieter Lieftinckweg 29
1505 HX Zaandam

Dit product is een voedingssupplement.

Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.

Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.

879060
Nieuw product
8716717002474
Merk
Vitals
Inhoud
60ca

Bezorg informatie

Wat is onze levertijd?

Wij hebben een levertijd van 1 - 3 werkdagen. We zullen u op de hoogte stellen wanneer uw bestelling verzonden is, via een bevestigingsmail.

Kan ik mijn bestelling volgen?

Ja wanneer u een bestelling hebt geplaatst krijgt u een email zodra die verzonden is. Hier vindt u de status en de track-and- trace code die u kunt invullen bij de verzendpartner.

Hoeveel kost de verzending?

Bestelling onder €50: Verzendkosten €6,05 in NL & BE

Bestelling van €50 of meer: Altijd GRATIS in NL & BE

Hoe verzenden jullie mijn bestelling?

Wij versturen alle bestellingen via PostNL of DHL.

Hoe werkt het retourbeleid?

U kunt binnen 14 dagen na ontvangst van uw bestelling een retourzending doorgeven. Dit doet u door een e-mail te sturen naar klantenservice@natuurlijkbesteld.nl. Wij zullen de retourinformatie geven. De producten mogen niet geopend of gebruikt worden om ze terug te kunnen nemen. Voor meer informatie kunt u onze algemene voorwaarden bekijken.