Symflora junior pre- en probiotica van Vitakruid
zoom_out_map
chevron_left chevron_right
-25%

Symflora junior pre- en probiotica

€ 26,18 (incl. btw) € 34,90 -25% € 24,01 (excl. BTW)
Inclusief belasting

Waarom Natuurlijkbesteld.nl?

  • Veilig betalen met IDeal of Bancontact
  • Levertijd 1 - 3 werkdagen
  • Gratis verzending v/a €50 in NL & BE
  • Bezorging thuis of gratis ophalen in winkel

Heeft u vragen? Onze medewerkers helpen u graag, contact op te nemen.

Vitakruid Symflora® Junior Pre- en Probiotica

Pre- en probiotica voor kinderen tussen de 1 en 12 jaar
Bij elke periode in het leven past weer een andere probiotica die aansluit op de benodigdheden in die fase. Voor Symflora® Junior zijn probiotica stammen gekozen op basis van de behoeften bij kinderen vanaf 1 jaar. De junior formule kan gemakkelijk en veilig toegevoegd worden aan water.

Wat is prebiotica?
Prebiotica zijn de voedingsvezels voor de bacteriën in onze darmen. Deze onverteerbare voedingsvezels vinden we terug in voeding, zoals granen, groente en fruit. Prebiotische vezels stimuleren de groei en werking van de bacteriën waardoor ze een betere overlevingskans hebben in ons lichaam. In onze Symflora® Junior hebben we prebiotica opgenomen voor een optimale activiteit van de probiotica.

Zes stammen met wetenschappelijke onderbouwing
Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat probiotica met meerdere stammen effectiever zijn dan een probioticum met slechts één stam.1 Dit is te vergelijken met een team van mensen met verscheidene achtergronden. Door hun verschillende kwaliteiten zijn ze in staat om elkaar te helpen en aan te vullen.

De bifidobacteriën zijn dominant in de darmen van een pasgeboren baby, maar de samenstelling van het microbioom verandert over de tijd.2 In de eerste drie levensjaren bereikt de darmflora van een kind een stabiele toestand, waarbij de stammen bifidobacterium en lactobacillus het meest voorkomen. Hierdoor hebben we bij Symflora® Junior gekozen voor een formule met zes bacteriële stammen van deze twee soorten.

Groot overlevingspercentage na 24 uur
Doorslaggevend voor de kwaliteit van een probiotica is de mate waarin de bacteriën het verteringsgestel doorstaan. Tijdens het verteren van voedsel worden de bacteriestammen namelijk onderworpen aan allerlei verteringssappen, zoals gal en maagzuur. De zuurtegraad van de maag kan ervoor zorgen dat bepaalde probiotica niet overleven, waardoor er minder levende bacteriën uiteindelijk in je darmen terechtkomen.

Activiteit probiotica belangrijker dan Kve/g
Winclove pobiotics heeft samen met de universiteit van Maastricht een onderzoek gepubliceerd waaruit blijkt dat de (kve/g) in Symflora® aan het einde van het verteringsgestel relatief constant is. Dit betekent dat het aantal bacteriële stammen dat je consumeert een hoog overlevingspercentage heeft. Ze hebben een hogere metabole activiteit doordat ze over het algemeen onbeschadigd blijven na de spijsvertering. Metabole activiteit betekent dan ook de mate van activiteit die bacteriestammen tijdens het verteren van voedsel bereiken zonder aangetast te worden.

Bij het selecteren van goede probiotica zijn de overlevings- en metabole activiteitstest relevante graadmeters. Men denkt vaak dat de hoeveelheid kolonievormende eenheden (kve/g) van belang is, maar dit is niet helemaal waar. Wat is namelijk de waarde van een groot aantal (kve/g) op het moment dat de bacteriële stammen ons maagzuur niet overleven voordat ze het eindpunt hebben bereikt?

Kve/g De afkorting (kve/g) komt van de Engelse afkorting (cfu/g), wat colony forming units per gram betekent. In het Nederlands hebben we daar het begrip; kolonievormende eenheden per gram van gemaakt. Het kiemgetal of de kolonievormende eenheden per gram staan voor het aantal koloniën probiotica dat in een gram van het product aanwezig is. Eén sachet Symflora® Junior bevat 2 x 108 (kve/g), wat gelijk staat aan 200 miljoen kolonievormende eenheden.

Met ProbioAct® technologie
De ProbioAct® technologie bevat speciaal uitgekozen nutriënten die bijdragen aan de stabiliteit, overleving en metabole activiteit van de probiotica. Dit is van belang aangezien bacteriën kwetsbaar zijn. Deze technologie garandeert dat de probiotica houdbaar zijn bij kamertemperatuur en dat ze bestand zijn tegen de verschillende verteringssappen in het verteringsgestel.

Vitamine D bij kinderen
De Gezondheidsraad adviseert bij kinderen een dagelijkse hoeveelheid van 10 mcg vitamine D per dag. In de junior formule zit 5 mcg vitamine D en haal je dus al de helft van dit advies binnen!

Sachet beschermt tegen vocht, licht en lucht
We hebben ervoor gekozen om Symflora® Junior te verpakken in sachets. Dit heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere verpakkingsmethoden. Zo blijft het product in een sachet optimaal beschermd tegen licht, lucht en vocht.

Bovendien bestaan de probiotica in dit product alleen in inactieve staat om hun houdbaarheid te waarborgen. Wanneer de eencelligen in aanraking komen met vocht worden ze weer actief.

Claims
Vitamine D:
- heeft een positieve invloed op het immuunsysteem van kinderen 
- zorgt mede voor een goede weerstand van kinderen

Samenstelling per dosering (1 sachet á 2 gram)
Probiotica 2 x 10^8 KVE* van de volgende stammen:
Bifidobacterium lactis (W51)
Bifidobacterium lactis (W52)
Lactobacillus acidophilus (W55)
Lactobacillus casei (W56)
Lactobacillus salivarius (W57)
Lactobacillus lactis (W58)
Prebiotica:
- Inuline
- FOS
- Dextrine
Overig:
- Vitamine D3 (cholecalciferol) 5 mcg, 100% RI**
* Kolonievormende eenheden
** Referentie Inname

Ingredienten
rijstzetmeel, maltodextrine, FOS (fructo-oligosaccariden), kalium chloride, Inuline, maïsdextrine, gehydrolyseerd rijsteiwit, magnesium sulfaat, Bacteriële stammen, mangaan sulfaat, Vitamine D3 (cholecalciferol)

Gebruik
Los de inhoud van een sachet op in circa 100ml handwarm water. Laat ongeveer 1 minuut staan. Voor inname goed roeren. Bij voorkeur innemen op de lege maag. De aanbevolen dosering niet overschrijden.

Fabrikant
Vitakruid BV
Jacobus Spijkerdreef 430
2132 PZ Hoofddorp

Dit product is een voedingssupplement.

Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.

Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte

 

965453
Nieuw product
8717438692098
Merk
Vitakruid
Inhoud
30sach

Bezorg informatie

Wat is onze levertijd?

Wij hebben een levertijd van 1 - 3 werkdagen. We zullen u op de hoogte stellen wanneer uw bestelling verzonden is, via een bevestigingsmail.

Kan ik mijn bestelling volgen?

Ja wanneer u een bestelling hebt geplaatst krijgt u een email zodra die verzonden is. Hier vindt u de status en de track-and- trace code die u kunt invullen bij de verzendpartner.

Hoeveel kost de verzending?

Bestelling onder €50: Verzendkosten €6,05 in NL & BE

Bestelling van €50 of meer: Altijd GRATIS in NL & BE

Hoe verzenden jullie mijn bestelling?

Wij versturen alle bestellingen via PostNL of DHL.

Hoe werkt het retourbeleid?

U kunt binnen 14 dagen na ontvangst van uw bestelling een retourzending doorgeven. Dit doet u door een e-mail te sturen naar klantenservice@natuurlijkbesteld.nl. Wij zullen de retourinformatie geven. De producten mogen niet geopend of gebruikt worden om ze terug te kunnen nemen. Voor meer informatie kunt u onze algemene voorwaarden bekijken.

Vitakruid

Vitakruid, begonnen als een bescheiden familiebedrijf, heeft zich ontpopt tot een leidende naam in de supplementenindustrie. Met een focus op innovatie en kwaliteit, biedt Vitakruid een uitgebreid assortiment van meer dan tachtig verschillende voedingssupplementen. Deze producten zijn ontwikkeld op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten en streven naar een optimale biologische beschikbaarheid, waarbij natuurlijke ingrediënten de voorkeur krijgen.

Vitakruid

Gezondheid en Duurzaamheid Voorop

Het aanbod van Vitakruid is gericht op het ondersteunen van diverse gezondheidsdoelen, zoals stressverlichting, immuunondersteuning, en energieverbetering. Dit illustreert de missie van Vitakruid om bij te dragen aan de gezondheid en welzijn van mensen, terwijl tegelijkertijd gestreefd wordt naar duurzaamheid. Waar mogelijk zijn de producten veganistisch, wat de toewijding van Vitakruid aan zowel menselijke gezondheid als milieubewustzijn benadrukt.