Magnesium

Magnesium is een essentieel mineraal dat betrokken is bij verschillende belangrijke functies in het lichaam. Enkele van de belangrijkste functies van magnesium zijn:

  • Spierfunctie: Magnesium speelt een cruciale rol bij het samentrekken en ontspannen van spieren. Het helpt spierkrampen en spasmen te voorkomen.
  • Energieproductie: Magnesium is betrokken bij de omzetting van voedsel naar energie. Het is een cofactor in veel enzymatische reacties die betrokken zijn bij de productie van ATP (adenosinetrifosfaat), de belangrijkste energiedrager in cellen.
  • Botgezondheid: Magnesium is essentieel voor de gezondheid van botten en tanden. Het speelt een rol bij de opname van calcium en vitamine D in de botten.
  • Zenuwstelsel: Het mineraal is betrokken bij de regulatie van neurotransmitters, die signalen tussen zenuwcellen overbrengen. Het kan helpen bij het verminderen van stress en angst.
  • Hartgezondheid: Magnesium is belangrijk voor het behoud van een gezond hartritme en kan de bloeddruk helpen reguleren.
  • Bloedsuikerregulatie: Het mineraal is betrokken bij de insulineproductie en kan helpen de bloedsuikerspiegel te reguleren.
  • Immuunsysteem: Magnesium speelt een rol bij de ondersteuning van een gezond immuunsysteem.

Voedingsmiddelen zoals noten, zaden, groene bladgroenten, volle granen en vis zijn goede bronnen van magnesium. In sommige gevallen kan het nodig zijn om supplementen te nemen, maar het is belangrijk om eerst met een zorgverlener te overleggen.

Of je nu op zoek bent naar magnesiumtabletten, magnesiumcapsules, magnesiumolie of magnesiumpoeder, wij hebben de juiste optie voor jou. Onze supplementen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en doseringen, zodat je kunt kiezen wat het beste bij jouw behoeften past. Bovendien zijn al onze producten vrij van kunstmatige toevoegingen en allergenen, waardoor ze geschikt zijn voor mensen met specifieke dieetvereisten.

-10%
Solgar Magnesium Citraat (60 tabletten)
Solgar Magnesium Citraat , activeert je natuurlijke energie in het lichaam, voor het behoud van sterke botten, is goed voor de werking van de spieren en het zorgt mede voor het goed functioneren van het zenuwstelsel.
€ 14,85
€ 16,50
-10%
Solgar Magnesium met Vitamine B-6 (100 tabletten)
Solgar Magnesium met vitamine B-6 combineert het mineraal magnesium met vitamine B6. Deze unieke combinatie geniet vooral populariteit onder jonge vrouwen. Vitamine B6 speelt een regulerende rol bij de activiteit van hormonen en ondersteunt het energieniveau. Tegelijkertijd is magnesium gunstig voor het behouden van een gezonde geestelijke balans en helpt het vermoeidheid te verminderen.
€ 9,32
€ 10,35
-25%
Vitals Magnesiumcitraat 100 mg (100 capsules)
Vitals Magnesiumcitraat 100 mg, bevat 100 mg magnesium in de vorm van magnesiumcitraat, een goed opneembare, organische verbinding. Dit magnesiumsupplement is verpakt in gemakkelijk te slikken plantaardige capsules, die indien nodig geopend kunnen worden om de inhoud te mengen met voedsel. De capsulehulzen zijn gemaakt van pullulan, afkomstig van cassave, en als hulpstoffen worden natuurlijke stoffen uit rijst gebruikt. Magnesium is een essentieel mineraal dat betrokken is bij meer dan 300 enzymatische processen in het lichaam, waaronder spierwerking, behoud van sterke botten en tanden, energieproductie, en ondersteuning van hersen- en zenuwfuncties.
€ 14,96
€ 19,95
-25%
Vitals Magnesiumbisglycinaat 100 mg (60 tabletten)
Vitals Magnesiumbisglycinaat 100 mg is een voedingssupplement dat 100 mg magnesium per tablet biedt, in de vorm van magnesiumbisglycinaat, een hoogwaardig aminozuurchelaat van Albion Minerals. Dit supplement bevat tevens 200 mg taurine, een aminozuurachtige stof die de opname van magnesium in de cellen verbetert. Magnesium speelt een cruciale rol in meer dan 300 enzymatische processen in het lichaam, waaronder spierwerking, energieproductie, en het behoud van sterke botten en tanden. De unieke chelaatvorm van magnesiumbisglycinaat zorgt voor een superieure biologische beschikbaarheid, waardoor het lichaam het mineraal efficiënter kan opnemen en gebruiken.
€ 12,71
€ 16,95
-40%
Metagenics Metarelax (45 tabletten)
Metarelax van Metagenics te gebruiken bij stressmomenten, vermoeidheid en goed voor de spieren.

Goed opneembare vorm van magnesium: magnesiumglycerofosfaat
Juist gedoseerd: 900 mg magnesiumglycerofosfaat per tablet = 100 mg elementair magnesium per tablet
Cofactoren die synergetisch werken met magnesium: vitamines B6, B12, folaat, taurine en vitamine D
Vitamine D: zorgt dat magnesium langer vastgehouden wordt in het lichaam en omgekeerd zorgt het magnesium voor het activeren van vitamine D
B-vitamines in actieve vormen: direct beschikbaar voor werking in het lichaam
Geen laxatieve neveneffecten
€ 11,04
€ 18,40
-40%
Metagenics Metarelax (20 zakjes)
Metarelax van Metagenics te gebruiken bij stressmomenten, vermoeidheid en goed voor de spieren.

Goed opneembare vorm van magnesium: magnesiumglycerofosfaat
Juist gedoseerd: 900 mg magnesiumglycerofosfaat per tablet = 100 mg elementair magnesium per tablet
Cofactoren die synergetisch werken met magnesium: vitamines B6, B12, folaat, taurine en vitamine D
Vitamine D: zorgt dat magnesium langer vastgehouden wordt in het lichaam en omgekeerd zorgt het magnesium voor het activeren van vitamine D
B-vitamines in actieve vormen: direct beschikbaar voor werking in het lichaam
Geen laxatieve neveneffecten
€ 11,04
€ 18,40
-15%
Spier comfort magnesium complex
Vitalize Spier Comfort Magnesium complex | Inhoud 60 capsules
Ontdek het Spier Comfort Magnesium Complex, een uniek en gepatenteerd complex dat een speciale vorm van magnesium uit de Dode Zee bevat. Samen met verschillende vitaminen biedt dit complex ondersteuning voor je spieren en zenuwgestel. Magnesium speelt een cruciale rol in de energiestofwisseling van het lichaam, de overdracht van zenuwprikkels en is essentieel voor een goede spierfunctie.
€ 13,56
€ 15,95
-15%
Relax & balans magnesium complex
Vitalize relax & balans magnesium complex | Inhoud 60 capsules
Ervaar een optimale geestelijke balans, zelfs in tijden van stress, met Rust & Balans Magnesium Complex. Deze unieke formule bevat een synergetische combinatie van hoogwaardige ingrediënten die bijdragen aan een gezonde gemoedstoestand en innerlijke rust.
€ 16,96
€ 19,95
-20%
New Care Magnesium Bisglycinaat (60 tabletten)
New Care Magnesium Bisglycinaat

Bevat magnesium bisglycinaat en tauraat
Goed voor het zenuwstelsel en een goede geestelijke balans
Aangevuld met taurine, glycine en vitamine B6
Geschikt voor vegetariërs en veganisten
€ 15,16
€ 18,95
-20%
New Care Magnesium (60 capsules)
New Care Magnesium

Bevat magnesium citraat
Goed voor de spieren, ondersteunt het energieniveau
Met hulpstoffen uit natuurlijke bron
Geschikt voor vegetariërs en veganisten
€ 10,36
€ 12,95
-20%
New Care Magnesium Sticks (30 st)
New Care Magnesium Sticks

225mg magnesium per stick
In poedervorm
Direct in de mond zonder water in te nemen
Ideaal tijdens het sporten of als je onderweg bent
€ 13,20
€ 16,50
-25%
Magnesium 200 complex | 90 tabletten
Vitakruid Magnesium 200 Complex | 90 tabletten

Goed opneembare magnesiumvormen voor de brede toepassing
Magnesium bisglycinaat en tauraat; voor de hersenfunctie*
Magnesium malaat en citraat; voor de spierfunctie*
€ 19,43
€ 25,90
-22%
Magnesium 375
Magnesium 375
€ 24,92
€ 31,95