Vitaminen

Vitaminen zijn essentiële voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft voor verschillende processen, variërend van het versterken van het immuunsysteem tot het ondersteunen van de gezondheid van onze botten. Hoewel een uitgebalanceerd dieet de beste manier is om alle benodigde vitaminen binnen te krijgen, kunnen supplementen een waardevolle aanvulling zijn, vooral voor mensen met bepaalde voedingstekorten of specifieke behoeften.

Waarom zijn vitaminen belangrijk?

Ons lichaam heeft een breed scala aan vitaminen nodig om goed te functioneren. Vitaminen spelen cruciale rollen bij het ondersteunen van onze gezondheid, van het bevorderen van een gezonde huid en haar tot het ondersteunen van de groei en ontwikkeling van cellen. Terwijl sommige vitaminen in overvloed aanwezig zijn in veel voedingsmiddelen, kunnen anderen moeilijker binnen te krijgen zijn via voeding alleen, vooral voor mensen met specifieke dieetbeperkingen of gezondheidsproblemen. In dergelijke gevallen kunnen supplementen een handige manier zijn om ervoor te zorgen dat je alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt.

Belangrijke vitaminen en hun functies

 • Vitamine A: Belangrijk voor gezonde ogen, een sterk immuunsysteem en een gezonde huid.
 • Vitamine B-complex: Essentieel voor een goede stofwisseling, energieproductie en zenuwfunctie.
 • Vitamine C: Een krachtige antioxidant die het immuunsysteem ondersteunt en helpt bij wondgenezing.
 • Vitamine D: Belangrijk voor gezonde botten en tanden, en speelt een rol bij het reguleren van het calciumgehalte in het lichaam.
 • Vitamine E: Een antioxidant die celbeschadiging helpt voorkomen en de gezondheid van de huid ondersteunt.
 • Vitamine K2: Noodzakelijk voor bloedstolling en botmetabolisme.

Vitaminen

Hoe kun je het beste vitaminen kopen?

Bij het kopen van vitaminen is het belangrijk om verschillende factoren in overweging te nemen, waaronder je eigen voedingsbehoeften, eventuele gezondheidsproblemen, en de kwaliteit en veiligheid van de supplementen. Hier zijn enkele tips om je te helpen de juiste keuzes te maken:

 1. Overleg met een gezondheidsdeskundige: Neem gratis contact op met één van onze specialisten of praat met je arts/ diëtist voordat je nieuwe supplementen toevoegt aan je routine.
 2. Controleer de ingrediënten: Kies supplementen met hoogwaardige ingrediënten en vermijd toegevoegde vulstoffen en kunstmatige smaakstoffen.
 3. Kies de juiste dosering: Volg de aanbevolen doseringen op het etiket van het supplement en neem niet meer dan aanbevolen, tenzij geadviseerd door een professional.
 4. Wees consistent: Neem je supplementen regelmatig in voor de beste resultaten.

Waar kan je Vitaminen Kopen?

Natuurlijkbesteld heeft één van de meest uitgebreide assortimenten van Nederland als het gaat om hoge kwaliteit en A-merken. Wij hechten veel waarde aan kwaliteit, bij ons zul je alleen vitaminen en supplementen vinden met de beste ingredienten zonder onnodige vulstoffen of kunstmatige kleur/smaakstoffen. Indien nodig helpen wij je graag bij het kiezen van het juiste supplement of een gepast advies voor jou gezondheid doel. Contact opnemen.

Veel gestelde vragen over het kopen van vitaminen

Wat zijn de beste vitaminesupplementen?

 • De beste vitaminesupplementen zijn diegene die passen bij je specifieke voedingsbehoeften en van hoge kwaliteit zijn.

Zijn er bijwerkingen van vitaminesupplementen?

 • Hoewel vitaminesupplementen over het algemeen veilig zijn bij de aanbevolen doseringen, kunnen sommige mensen bijwerkingen ervaren, zoals maagklachten of allergische reacties.

Hoeveel kosten vitaminesupplementen gemiddeld?

 • De kosten van vitaminesupplementen kunnen variëren, afhankelijk van het merk, de kwaliteit en de specifieke ingrediënten. Over het algemeen kun je rekening houden met een gemiddelde prijsklasse, maar dit kan sterk variëren.

Zijn natuurlijke vitaminesupplementen beter dan synthetische?

 • Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag, omdat het afhangt van verschillende factoren, waaronder de individuele behoeften en de kwaliteit van het supplement.

Kunnen kinderen dezelfde vitaminesupplementen gebruiken als volwassenen?

 • Kinderen hebben vaak verschillende voedingsbehoeften dan volwassenen, dus het is belangrijk om kindvriendelijke supplementen te kiezen die zijn afgestemd op hun leeftijd en ontwikkeling.
-12%
Bonusan Vitamine C 1000mg ascorbatencomplex (90 tabletten)
Bonusan Vitamine C-1000 ascorbatencomplex bevat per tablet 1000 mg ontzuurde vitamine C. Deze zogenaamde gebufferde vitamine C is milder voor tanden en maagwand. Bij een ascorbatencomplex is de vitamine C in het product gebonden aan mineralen.
€ 21,08
€ 23,95
-15%
Vitalize B-complex Actieve Vorm (60 tabletten)
Vitalize B-complex Actieve Vorm

Helpt bij stressvolle situaties
Heeft een positieve invloed op de weerstand
Goed voor huid, haar en nagels
Draagt bij aan de leerprestatie, het concentratievermogen en het geheugen
€ 19,51
€ 22,95
-20%
Vitals Elke dag (30 tabletten)
Vitals Elke dag tabletten

verantwoorde doseringen B-vitaminen, waarvan B2, B6, B12 en foliumzuur in biologisch actieve vorm
25 µg vitamine D3 uit plantaardige bron (Vitamin D3V®)
37,5 µg vitamine K1 én 75 µg vitamine K2 in stabiele vorm (K2Vital® Delta)
bevat calcium en magnesium uit natuurlijke bron (Aquamin®)
aangevuld met Q10, citrusbioflavonoïden, luteïne, zeaxanthine en meso-zeaxanthine
€ 15,96
€ 19,95
Orthica Vitamine B12 1000 SR (90 tabletten)
B12-1000 SR is een voedingssupplement met een hoge dosering (1000 mcg) vitamine B12 in een stabiele, gereguleerd vrijgevende vorm, geschikt als aanvulling op de dagelijkse voeding. Dit supplement, vrij van dierlijke ingrediënten, ondersteunt het immuunsysteem, helpt bij de vorming van rode bloedcellen, is van belang voor het zenuwstelsel, en helpt energie vrij te maken uit voeding. Het is vooral nuttig voor vegetariërs, veganisten, ouderen, rokers, en langdurige medicijngebruikers. B12 draagt bij aan diverse lichaamsfuncties, waaronder metabolisme, celdeling, mentale helderheid, en de werking van het zenuwstelsel. Het product is ontwikkeld op basis van wetenschappelijke inzichten en bevat geen gluten, lactose, soja-eiwit, gist, sacharose, en synthetische toevoegingen.
€ 27,95
-20%
Vitals Vitamine B2 25 mcg (100 capsules)
Vitals Vitamine B2 25 mcg
Natriumiboflavine-5-fosfaat, is de biolosch actieve vorm

bevat een ruime dosering in zuivere, biologisch actieve vorm
optimale biologische beschikbaarheid
in een plantaardige capsule aangevuld met een hulpstof uit natuurlijke bron
€ 19,96
€ 24,95
-22%
Lamberts Multi MX (60 tabletten)
Lamberts Multi MX is een multi vitaminen en mineralen met druivenpit extract voor 50 plussers.
€ 22,15
€ 28,40
-25%
Nova Vitae Vitamine B2 riboflavine 100mg (90 tabletten)
Nova Vitae Vitamine B2 bevat Riboflavine, ook bekend als vitamine B2, maakt deel uit van het vitamine B-complex. In het verleden ging men ervan uit dat vitamine B enkelvoudig was, vergelijkbaar met vitamine D. Na verloop van tijd werd echter duidelijk dat vitamine B uit diverse actieve vitamines bestaat. Hierdoor omvat het vitamine B-complex tegenwoordig verschillende vitamines, elk met hun eigen nummering.
€ 13,46
€ 17,95
It's Pure M/V 75 Multivitaminen (30 tabletten)
It's Pure M/V 75 multivitaminen tabletten, is een premium voedingssupplement boordevol essentiële voedingsstoffen om je te ondersteunen. Deze formule bevat een indrukwekkende reeks vitaminen en mineralen, waaronder biotine, chroom, jodium, selenium, vitamine A, B12, B6, C, D en zink. Deze multivitaminen is ontworpen om op een eenvoudige manier een goede basis van alle essentiële voedingstoffen binnen te krijgen.
€ 12,95
-25%
Essential Organics Vitamine B12 Actief (60 capsules)
Essential Organics Vitamine B12 Actief biedt een essentiële boost voor uw welzijn met een geavanceerde formule die speciaal is ontworpen om direct door het lichaam te worden opgenomen. Dit supplement bevat de actieve vormen van vitamine B12 - methylcobalamine en adenosylcobalamine - waardoor het een directe ondersteuning biedt voor uw energieniveau, immuunsysteem, de aanmaak van rode bloedcellen en een gezond zenuwstelsel. Het is ook bevorderlijk voor uw geheugen en concentratie.
€ 21,37
€ 28,49
-10%
Solgar Ester C ® Plus 500 mg Vitamine C (250 tabletten)
Solgar Ester C ® Plus 500 mg is een voedingssupplement dat een gunstige invloed heeft op het immuunsysteem en bijdraagt aan een gezonde weerstand. Deze formule biedt een krachtige en effectieve vorm van vitamine C, waardoor het een waardevolle aanvulling is op het dagelijkse dieet.
€ 74,66
€ 82,95
Puro Biotine 5.000 mcg (60 capsules)
Puro Biotine 5.000 mcg is een hoogwaardig voedingssupplement dat de voordelen van biotine, ook wel bekend als vitamine B8, naar voren brengt voor de gezondheid van je huid en meer. Biotine is een essentiële water oplosbare vitamine die een scala aan belangrijke functies in het lichaam vervult. Een van de meest opvallende voordelen is de rol die biotine speelt bij het vrijmaken van energie uit voeding, wat essentieel is voor een actieve en gezonde levensstijl.
€ 16,95
-10%
Solgar Ester C ® Plus 1000 mg (30 tabletten)
Solgar Ester C ® Plus 1000 mg is een exclusief samengesteld voedingssupplement, zorgvuldig ontworpen door Solgar om te voorzien in een geavanceerde vorm van pH-neutrale (niet-zure) vitamine C. Deze unieke formule is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en maakt gebruik van een speciaal productieproces om een calciumascorbaat metabolieten complex te creëren. Wat dit supplement onderscheidt, is niet alleen de hoogwaardige vitamine C, maar ook de snelheid van opname en de verlengde aanwezigheid ervan in de weefsels.
€ 17,33
€ 19,25
-22%
Lamberts Multi-guard (30 tabletten)
Lamberts Multi-guard is een multi vitamine en minralen supplement voor ouderen van alle leeftijden.
€ 12,68
€ 16,25