Probiotica

Geschreven op 1-4-2023

Het belang van probiotica voor een gezonde darmflora
Een gezonde darmflora is essentieel voor onze algehele gezondheid en welzijn. Onze darmen spelen een belangrijke rol bij het verteren van voedsel en het opnemen van voedingsstoffen. Maar wist u dat ons darmstelsel ook een cruciale rol speelt in ons immuunsysteem? Onze darmen zijn namelijk de thuisbasis van miljoenen bacteriën, waaronder goede en slechte bacteriën. Het is daarom belangrijk om de balans tussen deze bacteriën te behouden. Dit is waar probiotica om de hoek komt kijken.

Wat is probiotica?
Probiotica zijn levende micro-organismen die van nature in ons lichaam voorkomen en die ons helpen onze darmflora gezond te houden. Ze worden vaak "goede bacteriën" genoemd omdat ze helpen om de balans tussen goede en slechte bacteriën in onze darmen te behouden. Probiotica zijn ook te vinden in bepaalde voedingsmiddelen en supplementen.

Voordelen van probiotica
Probiotica hebben een aantal voordelen voor onze gezondheid. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

Versterkt ons immuunsysteem: Ons immuunsysteem wordt voor een groot deel geregeld door onze darmen. Probiotica helpen onze darmflora gezond te houden en dragen daardoor bij aan een gezond immuunsysteem.

Verbetert de spijsvertering: Probiotica helpen bij de afbraak van voedsel en het opnemen van voedingsstoffen in ons lichaam. Dit kan leiden tot een betere spijsvertering en een efficiëntere opname van voedingsstoffen.

Verlicht symptomen van prikkelbare darm syndroom (PDS): PDS is een aandoening die wordt gekenmerkt door buikpijn, opgeblazen gevoel, winderigheid en diarree of obstipatie. Probiotica kunnen helpen bij het verminderen van deze symptomen en het verbeteren van de darmgezondheid.

Verlaagt het risico op diarree: Probiotica kunnen helpen bij het voorkomen van diarree die wordt veroorzaakt door infecties of het gebruik van antibiotica.

Mogelijk positieve effecten op de geestelijke gezondheid: Er is steeds meer onderzoek dat aantoont dat probiotica ook een positief effect kunnen hebben op onze geestelijke gezondheid, zoals het verminderen van angst en depressie.

Waar vind je probiotica?
Probiotica zijn te vinden in bepaalde voedingsmiddelen en supplementen. Hier zijn enkele voorbeelden:

Yoghurt en kefir: Deze zuivelproducten zijn gefermenteerd met probiotica en kunnen een goede bron zijn van deze "goede bacteriën".

Gefermenteerde groenten: Gefermenteerde groenten zoals zuurkool, kimchi en augurken bevatten ook probiotica.

Supplementen: Er zijn talloze probiotica-supplementen op de markt die kunnen helpen om uw darmflora gezond te houden.

Als aanbieder van probiotica-producten begrijpen we dat u op zoek bent naar de beste optie op de markt. Daarom willen we u graag kennis laten maken met onze producten en waarom we denken dat ze de beste keuze zijn.

De probiotica-producten van Natuurlijbesteld
Wij bieden een breed scala aan probiotica-producten aan, waaronder poeders, capsules en drankjes. Al onze producten zijn zorgvuldig samengesteld en bevatten een mix van verschillende stammen van bacteriën om een optimale werking te garanderen.

We hebben een klein overzicht gemaakt van een paar probiotica's die wij aanbevelen

Bio-Kult Advanced Multi-Strain Formulation
Bio-Kult Advanced Multi-Strain Formulation is een van de meest populaire probiotica-producten op de markt. Het bevat 14 verschillende bacteriestammen en meer dan 2 miljard micro-organismen per capsule. Het is geschikt voor vegetariërs en veganisten en kan helpen om de spijsvertering en het immuunsysteem te ondersteunen.

Orthica Orthiflor Plus
Orthica Orthiflor Plus is een hoogwaardig probioticum dat 10 verschillende bacteriestammen bevat. Het is geschikt voor dagelijks gebruik en kan helpen om de natuurlijke balans van bacteriën in uw darmen te behouden. Het is ook geschikt voor mensen die gevoelig zijn voor lactose.

Solgar Advanced Multi-Billion Dophilus
Solgar Advanced Multi-Billion Dophilus is een krachtig probioticum dat 11 verschillende bacteriestammen bevat. Het is geschikt voor vegetariërs en veganisten en kan helpen om de spijsvertering te bevorderen en het immuunsysteem te ondersteunen. Het is ook geschikt voor mensen die gevoelig zijn voor lactose.

Vitals Microbiol Platinum
Vitals Microbiol Platinum is een hoogwaardig probioticum dat 11 verschillende bacteriestammen bevat. Het is geschikt voor dagelijks gebruik en kan helpen om de natuurlijke balans van bacteriën in uw darmen te behouden. Het is ook geschikt voor mensen die gevoelig zijn voor lactose.

Hoe werken de probiotica-producten?
De probiotica-producten zijn ontworpen om de natuurlijke balans van bacteriën in uw darmen te ondersteunen. Ze kunnen helpen om de spijsvertering te verbeteren en de opname van voedingsstoffen te bevorderen.

Probiotica-producten kunnen ook helpen om uw immuunsysteem te versterken en uw algehele gezondheid te verbeteren. Als u bijvoorbeeld last heeft van een opgeblazen gevoel, constipatie of andere darmproblemen, kan probiotica u mogelijk helpen om deze symptomen te verminderen.

Probiotica kids
Vitalize Probiotica Kids | Inhoud poeder 83 gram
Vitalize Probiotica Kids is een speciaal ontwikkeld probioticasupplement voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Vanaf de geboorte kan deze probiotica veilig worden gebruikt voor je kindje. De neutraal smakende poeder kan eenvoudig worden toegevoegd aan de (fles)voeding.
Probiotica
Vitalize Probiotica / 60 capsules
Vitalize Probiotica is samengesteld uit een blend van 10 diverse bacteriestammen, met meer dan 5 miljard darmvriendelijke bacteriën (KVE) per capsule. Wat dit product uniek maakt, is dat de bacteriën worden beschermd door een maagsapresistente capsule, waardoor ze levend de darm kunnen bereiken.