Paddenstoelen Supplementen

Geschreven op 1-4-2023

Wat zijn medicinale paddenstoelen?
Medicinale paddenstoelen, ook wel bekend als functionele paddenstoelen, zijn paddenstoelen die bepaalde bioactieve stoffen bevatten die een positief effect hebben op ons lichaam en onze geest. Deze bioactieve stoffen worden ook wel polysacchariden genoemd en hebben een immuunversterkende werking. Daarnaast bevatten medicinale paddenstoelen ook andere stoffen zoals antioxidanten, vitaminen en mineralen die bijdragen aan een gezonde levensstijl.

De voordelen van paddenstoelen supplementen

Paddenstoelen supplementen zijn een natuurlijke manier om uw gezondheid te ondersteunen. Ze bevatten namelijk veel belangrijke voedingsstoffen en bioactieve stoffen die ons lichaam nodig heeft om gezond te blijven. Hieronder zetten we de voordelen van paddenstoelen supplementen voor u op een rij:

Versterking van het immuunsysteem
Paddenstoelen bevatten bètaglucanen, polysachariden die het immuunsysteem versterken en de weerstand tegen infecties verhogen. Dit maakt paddenstoelen supplementen ideaal voor mensen die hun immuunsysteem willen ondersteunen, bijvoorbeeld tijdens de wintermaanden of na een periode van ziekte.

Vermindering van ontstekingen
Veel paddenstoelen hebben ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor ze kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam. Dit kan bijvoorbeeld nuttig zijn bij aandoeningen zoals artritis of inflammatoire darmaandoeningen.

Verlaging van het cholesterolgehalte
Sommige paddenstoelen, zoals shiitake en oesterzwam, bevatten stoffen die het cholesterolgehalte kunnen verlagen. Dit kan bijdragen aan een gezond hart en bloedvatenstelsel.

Mogelijk bescherming tegen kanker
Verschillende paddenstoelen bevatten stoffen die mogelijk bescherming bieden tegen kanker. Zo is er bijvoorbeeld veel onderzoek gedaan naar de anticarcinogene werking van de reishi-paddenstoel.


De verschillende soorten medicinale paddenstoelen
Er zijn honderden verschillende soorten medicinale paddenstoelen, elk met hun eigen specifieke eigenschappen en toepassingen. Hieronder bespreken we een aantal van de meest bekende en onderzochte medicinale paddenstoelen:

Reishi
Reishi-paddenstoelen, ook bekend als Lingzhi-paddenstoelen, worden beschouwd als een van de belangrijkste paddenstoelen in de traditionele Chinese geneeskunde. Reishi bevat polysachariden en triterpenen, die verantwoordelijk zijn voor het immuunsysteem verbeterende effect en het ondersteunen van de leverfunctie. Reishi kan ook het cholesterolgehalte in het bloed helpen verlagen en kan antioxiderende eigenschappen hebben.

Shiitake
Shiitake-paddenstoelen worden ook vaak gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde en hebben een lange geschiedenis van gebruik in de Aziatische keuken. Shiitake is rijk aan voedingsstoffen zoals vitamine B en D, vezels en eiwitten. Shiitake bevat ook polysachariden die het immuunsysteem verbeteren en kan antioxiderende eigenschappen hebben.

Maitake
Maitake-paddenstoelen, ook wel 'Hen of the Woods' genoemd, worden vaak gebruikt in de Japanse keuken en zijn ook gewild om hun gezondheidsvoordelen. Maitake bevat bètaglucanen, die het immuunsysteem versterken en antioxiderende eigenschappen hebben. Het wordt ook gebruikt om het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen en kan helpen bij het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel.

Hanoju Coprinus
Hanoju Coprinus-paddenstoelen bevatten een breed scala aan voedingsstoffen, waaronder eiwitten, vezels en vitamine B. Het bevat ook een hoge concentratie van antioxidanten en kan helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Het wordt ook vaak gebruikt om de leverfunctie te ondersteunen en het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen.

Chaga
Chaga is een paddenstoel die groeit op de bast van berkenbomen en wordt beschouwd als een van de meest krachtige superfoods ter wereld. Het is rijk aan antioxidanten, polysachariden en betulinezuur, en wordt vaak gebruikt om het immuunsysteem te stimuleren en ontstekingen te verminderen.

Hanoju Auricularia
Hanoju Auricularia, ook wel bekend als Judasoor, is een eetbare paddenstoel die voornamelijk wordt gekweekt in Azië en Europa. Het wordt traditioneel gebruikt in de Chinese geneeskunde vanwege de vele gezondheidsvoordelen, zoals het verlagen van de bloeddruk en het verhogen van de immuniteit.

Wij van natuurlijkbesteld.nl zijn trots om onze selectie van hoogwaardige paddenstoelen supplementen met u te delen. Onze supplementen zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van kwaliteit, zuiverheid en effectiviteit.